Skip Navigation Links
Zomersmaken: lichte en frisse gerechten

Zomersmaken: lichte en frisse gerechten

De warme zomermaanden zijn in volle gang en het is dus de perfecte tijd voor frisse, lichte maaltijden. Gaat u voor een kleurrijke salade, een verkoelend dessert of een frisse wrap? Wij zijn er om u een handje te helpen en daarom hebben we drie heerlijk verfrissende zomerrecepten voor u uitgezocht. Klaar om ze uit te proberen?

Zomers eten draait om frisse smaken en ingrediënten die licht op de maag liggen. Van zomerse pasta's tot verfrissende salades. We hebben drie verrassende recepten voor u klaarstaan. Maak uw keuken klaar en tover het om tot een zomerse kookoase!

Recept voor frisse pastasalade met kip en mango
Dit recept is een zomerse twist op de klassieke pastasalade, vol met frisse smaken én makkelijk te bereiden.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 gram penne pasta
  • 2 kipfilets
  • 2 mango's
  • 1 komkommer
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 citroen
  • Olijfolie, zout en peper

Hoe maakt u dit recept?
Begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de pasta kookt, grilt u de kipfilets in een pan met een beetje olie tot ze gaar zijn. Laat de kip even rusten en snijd deze dan in blokjes. Schil de mango's en snijd deze ook in blokjes, doe hetzelfde met de komkommer. Snijd de cherrytomaten doormidden en de lente-ui in dunne ringen. Meng alle ingrediënten in een grote kom, knijp de citroen erover uit, voeg olijfolie, zout en peper naar smaak toe en meng alles goed. Laat de salade een half uurtje in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken. Deze pastasalade is perfect als lichte maaltijd op een warme zomerdag.

 

Recept voor zomerse gazpacho
Een koude gazpacho, als dat geen 'zomer' uitstraalt! Deze klassieke Spaanse soep is ideaal om te serveren op een warme zomerdag.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • kilo rijpe tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout en peper

Hoe maakt u dit recept?
Begin met het grof snijden van de tomaten, komkommer, paprika en ui. Doe alle groenten in een blender, voeg de knoflook, olijfolie, azijn, zout en peper toe en mix tot een gladde soep. Zeef de soep om eventuele stukjes te verwijderen en zet het in de koelkast om minstens twee uur af te koelen. Serveer de gazpacho koud, eventueel met een scheutje olijfolie en wat fijngesneden groenten als garnering. Geniet van uw zelfgemaakte gazpacho, de perfecte koele traktatie voor een zwoele zomerdag. Eet smakelijk!

 

Recept voor aardbeiensorbet

Wat is een betere afsluiter van een zomerse maaltijd dan heerlijk, verfrissend sorbetijs? Met dit recept maakt u zelf aardbeiensorbet.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • 150 gram suiker
  • 1 citroen
  • 200 ml water

Hoe maakt u dit recept?
Begin met het pureren van de aardbeien in een blender. Zeef de puree om de zaadjes te verwijderen. Maak een siroop door het water en de suiker in een pan aan de kook te brengen. Wanneer de suiker volledig is opgelost, haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Meng de aardbeienpuree, de afgekoelde siroop en het sap van de citroen. Doe het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de machine. Heeft u geen ijsmachine? Geen probleem! Doe het mengsel in een diepvriesbestendige bak en zet deze in de vriezer. Roer elk half uur met een vork door het mengsel om ijskristallen te voorkomen. Laat het minstens 4 uur invriezen. Zodra u deze aardbeiensorbet proeft, zult u zich herinneren waarom de zomer uw favoriete seizoen is. Smakelijk eten!

Ontdek meer bij SSK Keukenstudio
Als we een smaakvol recept tegenkomen, willen we dit natuurlijk graag met u delen. Zo hebben we een geweldig recept voor lasagne met zoete aardappel dat u zeker moet proberen. Daarnaast staan we ook klaar met nuttige tips, van Barbecuetips tot 5 manieren om water te besparen in uw keuken. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!
 
 
 
 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
De persoonlijke service van SSK Keukenstudio
De persoonlijke service van SSK Keukenstudio
  • zondag 06 okt 2024
Traditionele mosselen in witte wijnsaus | SSK Keukenstudio
Traditionele mosselen in witte wijnsaus | SSK Keukenstudio
  • dinsdag 10 sep 2024
Het verschil tussen een landelijke en stedelijke (urban) keuken
Het verschil tussen een landelijke en stedelijke (urban) keuken
  • zaterdag 10 aug 2024
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024