Skip Navigation Links
Zo richt u een kleine keuken in

Zo richt u een kleine keuken in

Als kookliefhebber bereidt u graag de lekkerste recepten, zonder in de knel te komen qua ruimte. Toch is het hebben van een kleine keuken geen ramp. Richt u een kleine keuken op de juiste manier in, dan ontstaat er meer ruimte dan u zou denken. SSK Keukenstudio geeft u 6 handige tips voor het inrichten van uw keuken.

Bent u van plan een nieuwe keuken te kopen, maar heeft u niet voldoende ruimte in uw woning? Of wilt u uw keuken een ruimere uitstraling geven, zonder te hoeven verbouwen? Dan zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken. SSK Keukenstudio helpt u met het vinden van de juiste indeling voor uw keuken, zelf met weinig ruimte. Ook behoefte aan meer ruimte? Zo richt u een kleine keuken in:

Tip 1: Houd het netjes

Voor u begint met het inrichten van uw kleine keuken, is het verstandig om de keuken goed op te ruimen. Heeft u die staafmixer nou écht zo vaak nodig of mag het apparaat ook in de berging staan? Spullen die u jarenlang niet nodig heeft gehad, verdienen geen plek in uw keuken. Ruim dus, voor zover mogelijk, eerst uw spullen op. Pas dan kunt u beginnen met het inrichten van uw kleine keuken.

Tip 2: Uit de hoogte

In een kleine keuken draait het om efficiëntie. Om uw ruimte zo groot mogelijk te laten ogen, moet u de hoogte van de keuken zo efficiënt mogelijk benutten. Kunt u niet in de breedte werken, dan moet het maar in de hoogte. Keukenkastjes kunnen in een kleine keuken eenvoudig doorlopen tot aan het platfond, zonder storend te ogen. Een andere optie is het ophangen van rekken aan uw plafond voor bijvoorbeeld pannen of ander keukengerei.

Tip 3: Kleurgebruik

In een kleine keuken is het van belang om zo min mogelijk donkerere kleuren te gebruiken. Ga in plaats van donkere tinten voor lichte, uw keuken oogt dan een stuk groter. De basiskleur in uw keuken kan een simpele witte tint zijn, maar u kunt ook variatie aanbrengen door middel van contrast. Denk hierbij aan grijze of beige tegels als achterwand van het kookstel.

Tip 4: Inbouwapparatuur

Apparatuur in de keuken komt in verschillende soorten en maten. Meestal staan het koffiezetapparaat, waterkoker en andere keukenapparatuur op het aanrecht. Zonde, want dit neemt ontzettend veel ruimte in beslag. Zeker wanneer u een kleine keuken optimaal wilt inrichten. Wilt u nog meer ruimte besparen, dan kunt u ook inleveren op de hoeveelheid apparaten. Maakt u vrijwel nooit gebruik van een oven, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een combimagnetron. Zo heeft u wel alle functies die u nodig heeft, zonder veel in te leveren op ruimte.

Tip 5: Licht in huis

De delen in een keuken waar veel licht op schijnt, springen er echt uit. Probeer dus in een kleine keuken zoveel mogelijk daglicht naar binnen te krijgen. Natuurlijk lichtinval zorgt ervoor dat uw keuken een stuk ruimer lijkt. Wanneer de avond aanbreekt en er geen licht van buiten komt, dan kunt u door middel van een aantal lampen de keuken verlichten.

Tip 6: Een bar in de keuken

Tegenwoordig wordt er steeds vaker in de keuken gegeten. Dat lijkt misschien onpraktisch, maar met een bar en een stel hoge barkrukken zorgt u voor een prachtig geheel. Waar een grote eetkamertafel veel ruimte in beslag neemt, is een bar ideaal om in een kleine ruimte met meerdere mensen te eten. Daarnaast kunt u deze bar ook gebruiken om uw eten voor te bereiden. Ideaal dus!

Klein is fijn, ook bij SSK Keukenstudio

Hulp nodig met de indeling van uw keukenkastjes, of bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Dan nodigen wij u uit een bezoek te brengen aan onze keukenspeciaalzaak in Kapelle. U vindt hier ons brede assortiment showroomkeukens én u kunt vragen stellen aan onze adviseurs. We zien u graag in Kapelle. Tot dan!
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024