Skip Navigation Links
Voorjaarsschoonmaak: zo maak u de keuken lenteklaar

Zo maak u de keuken lenteklaar

Op 20 maart gaat de lente alweer in en dus is het traditioneel gezien tijd voor een grote voorjaasschoonmaak. De grote schoonmaak van de keuken hoort daar ook bij en dus hebben wij voor u een handig stappenplan gemaakt. Zo begint u de lente met een fris en fruitige keuken.  

Stap 1: Prik een datum 

U kent het vast wel: in uw hoofd heeft u bedacht dat u op vrijdag het hele huis gaat schoonmaken, maar wanneer de vrijdag (sneller dan gehoopt) daar is, heeft u er geen zin in en doet u liever iets anders. Dat begrijpen wij, daarom willen we u als tip meegeven om vooraf een datum en een tijdslot in de agenda te blokken, waarop u de keuken onder handen gaat nemen. Zo is de verleiding om het uit te stellen minder groot. En u weet wat ze zeggen: van uitstel komt afstel. Dus aan de slag!  

 

Stap 2: Van boven naar beneden

De geplande datum is daar: tijd voor de grote schoonmaak van de keuken. Zorg ervoor dat u alles wat u nodig heeft klaar heeft staan, dan kunt u direct aan de slag. Begin de schoonmaak altijd boven. Hiermee bedoelen we: start met de hoogste punten in de keuken. Zo begint u bijvoorbeeld met de plafonds, de verlichting en de ventilatieroosters. Heeft uw keuken bovenkastjes? Stof deze dan eerst af, zodat vuil wat eraf valt niet op uw net gereinigde aanrechtblad valt. Van boven naar beneden, dus.  

 

Stap 3: Haal alles leeg

Tijdens de grote schoonmaak houden we het niet alleen bij de buitenkanten van de keuken, maar moet ook de binnenkant eraan geloven. Kastje voor kastje haalt u alles eruit. De spullen plaatst u bij voorkeur op de eettafel, zodat uw gereinigde aanrechtblad niet weer vuil wordt. De kastjes kunnen zo ook van binnen een opfrisbeurt krijgen. Tip: doe dit ook direct voor de koelkast en ontdooi ook gelijk de vriezer. Het kan maar gedaan zijn.  

 

Stap 4: Doorpakken

Komt u tijdens de grote schoonmaak zaken tegen die onderhoud nodig hebben? Zorg er dan voor dat u hier gelijk actie voor onderneemt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u een doorgezakt plankje in een kastje tegenkomt of er blijkt een spotje kapot. Vandaag is de dag om te zorgen dat dit allemaal geregeld is, zodat de keuken weer een heel jaar mee kan tot de volgende grote schoonmaak.  

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Feestelijke recepten voor de feestdagen
Feestelijke recepten voor de feestdagen
  • vrijdag 10 nov 2023
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
  • dinsdag 10 okt 2023
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips
  • zondag 10 sep 2023
De stappen voor het onderwerpen van uw droomkeuken op maat
De stappen voor het onderwerpen van uw droomkeuken op maat
  • donderdag 10 aug 2023