Skip Navigation Links
Zó creëert u een gezellige woonkeuken

Zó creëert u een gezellige woonkeuken

Uw keuken is tegenwoordig al lang niet meer de plek waar u alleen maar kookt. Het is een deel van uw huis waar net zo goed geleefd wordt: van eten en kletsen tot spelen en lachen. Met deze tips maakt u van uw keuken een echte, gezellige woonkeuken!
 

De eerste simpele manier om een woonkeuken te realiseren, is door te zorgen dat er in of bij de keuken gezeten kan worden. Als u een barretje heeft, is dit natuurlijk snel op te lossen, maar ook met een tafel is dit te bereiken. Verbinding met de rest van uw huis is hierbij het sleutelwoord. Dat kunt u ook doen door de interieurstijl door te trekken zodat uw woning als een geheel voelt. Dit kan door middel van accessoires, materialen of door de stijl van uw huis in de keuken te integreren: een modern interieur met een moderne keuken of een landelijke inrichting met een landelijke keuken.

Licht en ruimte in de keuken

Naast de verbinding met de rest van het huis, zijn licht en ruimte ook twee belangrijke elementen om een gezellige sfeer te creëren. Natuurlijk wilt u goed kunnen zien wat u in de keuken bereidt, maar verlichting is net zo goed een sfeermaker. Dimbare spotjes, een paar felle lampen gecombineerd met warm licht maar maak ook zeker gebruik van ramen en laat zoveel mogelijk daglicht binnen. Zoals gezegd is een plek om te zitten in de keuken een goed idee. Mocht u er de ruimte voor hebben, is een kookeiland of schiereiland met zitplekken eraan de ideale optie. Maar herinner dat u genoeg ruimte houdt om uw keuken te gebruiken!

Gezellige woonkeuken bij SSK Keukenstudio

Hopelijk hebben we u wat goede tips kunnen geven om van uw keuken een gezellige woonkeuken te maken. Het uiteindelijke uitgangspunt is dat u en uw familie en vrienden graag tijd doorbrengen in de keuken en het een plek wordt die niet alleen functioneel is. Voor meer informatie of meer inspiratie kunt u contact opnemen met onze adviseurs. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in de showroom van SSK Keukenstudio om uw wensen te bespreken!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024