Skip Navigation Links
Zo bepaalt u de juiste werkhoogte van uw keuken

Zo bepaalt u de juiste werkhoogte van uw keuken

Niet iedereen is even groot. Met name in de keuken hebben mensen problemen met de hoogte van het aanrechtblad. Want of u nu snijdt, bakt, braadt of kookt: voor al uw handelingen dient u de juiste houding aan te nemen. Logisch dus dat de werkhoogte van uw keuken goed moet zijn.

De hoogte van de keuken is erg belangrijk. Is uw aanrechtblad te laag, dan kan dit leiden tot rugklachten. Heeft u een te hoog aanrechtblad, dan zult u last krijgen van uw schouders. Door het juiste aanrechtblad te vinden, voorkomt u deze klachten. Maar hoe bepaalt u de juiste werkhouding van uw keuken?

Normale hoogte keukenblad

Een ‘normaal’ aanrechtblad is gemiddeld 92 centimeter hoog en is gebaseerd op de gemiddelde lengte van keukengebruikers. Lange of juist korte mensen kunnen echter moeite hebben met deze hoogte. Denk daarom vóórdat u een keuken aan gaat schaffen aan de gemiddelde lengte van uw huishouden. Wat vindt u zelf fijn werken, en op welke hoogte kookt u nu? U kunt zelf ook uitrekenen hoe hoog het aanrechtblad moet zijn. Ga naast het aanrechtblad staan en zorg dat de onder- en bovenarm een hoek vormen. Weeg af wat de geschikte hoogte voor de keuken is, zodat het aanrecht, de kastjes en de apparatuur zo toegankelijk mogelijk is. Komt u er niet uit, schakel dan de hulp in van een keukenspeciaalzaak.

Hoogte bepalen aanrecht

In de meeste gevallen weten we pas waar onze voorkeur naar uit gaat, op het moment dat we kunnen vergelijken. In keukenshowrooms staan daarom keukens met verschillende werkhoogtes. Ideaal om uit te proberen welke hoogte het meest aansluit bij uw wensen. De persoon die het meest in de keuken staat, kan het beste bepalen welke keuken de voorkeur heeft. Probeer tijdens uw bezoek aan een showroom ook te letten op de plaatsing van de kastjes en apparatuur. Dit wordt vaak overgeslagen.

Werkblad op maat

Eenmaal in een keukenzaak kunt u gaan kijken naar een werkblad dat past bij uw lengte. Heeft u al de juiste keuken gevonden, maar is de hoogte niet ideaal? Dan kunt u een beroep doen op maatwerk. Via maatwerk is het mogelijk om de werkhoogte van de keuken aan te passen aan uw lengte en voorkeur.

Kies de juiste werkhoogte bij SSK Keukenstudio

Hulp nodig met de hoogte van uw keukenblad, of wilt u een maatwerk keuken laten ontwerpen? Dan bent u van harte welkom in de showroom van SSK Keukenstudio in Kapelle. Hier vindt u een breed assortiment keukens én bent u meer dan welkom om vragen te stellen aan onze adviseurs. Kom dus snel langs!
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024