Skip Navigation Links
Vijf trends in afzuigkappen

Vijf trends in afzuigkappen

De afzuigkap heeft een belangrijke rol in de keuken, maar of het nu de mooiste toevoeging is? Voor iedere keuken, van modern tot landelijk, is er een passende, mooie afzuiging. Lees de blog van SSK Keukenstudio en kom meer te weten over de vijf mooiste trends in afzuigkappen. 

De keuken is niet alleen een plek om te koken, hier komen de gezinsleden ook samen. Niet voor niets wordt het ook wel een onderdeel van de leefruimte genoemd. Om bij te dragen aan het leefruimte-gevoel, zijn er steeds nieuwe innovaties en producten op het gebied van keukenapparatuur. Ontdek hier de trends in afzuigkappen!. 

Trend 1: Kookplaatafzuiging

Er wordt steeds vaker gekozen voor een afzuigkap die rondom of in de kookplaat verwerkt is. Het voordeel hiervan is dat deze afzuiging prima in open keukens en op kookeilanden past. De afzuiging in de keuken ziet er ook nog eens erg luxe uit. 

Trend 2: Uniek ontwerp

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een uniek ontwerp te kiezen als afzuigkap. Bijvoorbeeld een hybride afzuigkap met een lamp ineen. Dit is ook een mogelijkheid wanneer u een kookeiland heeft. Een strakke en moderne afzuigkap is tegenwoordig ook ruimtebesparend. Het grootste voordeel van dit unieke en compacte ontwerp is dat u uw hoofd niet gauw zal stoten tijdens het koken. 

Trend 3: Afzuigkappen

Ondanks dat er steeds meer varianten van afzuigingen worden toegevoegd, blijft de traditionele afzuigkap nog steeds populair. Zo zijn er op dit gebied ook wat technologische oplossingen bijgekomen. De traditionele afzuigkap kan namelijk samenwerken met de kookplaat. De afzuigkap schakelt automatisch in en past de afzuigsnelheid voortdurend aan, wat u ook kookt. 


Trend 4: In hoogte verstelbare modellen

Om een eilandmodel afzuiginstallatie minder zichtbaar te maken, is het een mogelijkheid om een in hoogte verstelbaar model te kiezen. De kap hoeft alleen naar beneden gebracht te worden als het echt nodig is. Hiermee bespaart u ruimte. 

Trend 5: Elektronische luchtfilter 

Het elektronische luchtfilter kunt u aansluiten op de motor van de afzuigkap. Deze reinigt de lucht van geurtjes, vetresten en andere schadelijke bacteriën en deze geuren worden omgezet in schone lucht. Het voordeel van het luchtfilter is dat niet alleen de ongewenste lucht wordt verwijderd tijdens het koken, maar de lucht wordt ook ververst. Ook kan deze op vrijwel elke afzuigkap aangesloten worden, dus u hoeft geen nieuwe afzuigkap aan te schaffen. 

Kom langs bij SSK Keukenstudio!

Bent u al overtuigd van de technische ontwikkelingen in de verschillende soorten afzuigingen? Als u graag nog extra toelichting wilt ontvangen, dan bent u welkom in de showroom van SSK Keukenstudio in Kapelle. Onze adviseurs laten u graag de mogelijkheden zien die er zijn voor uw keuken! 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024