Skip Navigation Links
Traditionele mosselen in witte wijnsaus | SSK Keukenstudio

Traditionele mosselen in witte wijnsaus | SSK Keukenstudio

Traditionele mosselen in witte wijnsaus

Met een handvol eenvoudige ingrediënten tover je een heerlijk gerecht op tafel: Zeeuwse mosselen in witte wijnsaus. Deze klassieke bereiding combineert de natuurlijke zilte smaak van verse mosselen met de aroma’s van witte wijn en groente. Dit gerecht is nog lekkerder in combinatie met friet, stokbrood en een salade.  

 

Ingrediënten 

 
  • 2 kilogram Zeeuwse mosselen 

  • 15 gram verse peterselie 

  • 150 millimeter witte wijn 

  • 3 stengels bleekselderij 

  • 2 sjalotten 

  • 1 prei 

  • 1 winterpeen 

  • 1 teen knoflook 

Hoe maakt u dit recept?

    1. Snipper 2 sjalotten, snijd de teen knoflook fijn, snijd 1 prei en 3 stengels bleekselderij in dunne ringen en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Hak vervolgens de peterselie grof.
    2.  Verhit een eetlepel olijfolie in een (mossel)pan en bak alle groenten en peterselie 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
    3.  Spoel ondertussen onder koud water de mosselen schoon. Gooi de kapotte mosselen meteen weg. Leg de mosselen daarna in schoon koud water.
    4.  Schenk de droge witte wijn bij de groenten en breng het aan de kook. Doe de mosselen erbij en doe een deksel op de pan. 
    5. Laat de mosselen 4 tot 5 minuten garen of tot de schelpen zijn open gegaan. Schud 1 of 2 keer halverwege. Serveer het gerecht meteen. 

Meer lezen? 

Bij SSK-Keukenstudio delen we niet alleen recepten, maar ook trends en schoonmaaktips. Heeft u meer vragen? Neem dan contact met ons op. 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Droomt u van een open keuken
Droomt u van een open keuken
  • dinsdag 10 jun 2025
De kenmerken van de Scandinavische keuken
De kenmerken van de Scandinavische keuken
  • zaterdag 10 mei 2025
Opbergtips om de lente opgeruimd te beginnen
Opbergtips om de lente opgeruimd te beginnen
  • donderdag 10 apr 2025
Natuurlijk licht in uw keuken maximaliseren
Natuurlijk licht in uw keuken maximaliseren
  • woensdag 05 mrt 2025