Skip Navigation Links
Traditionele mosselen in witte wijnsaus | SSK Keukenstudio

Traditionele mosselen in witte wijnsaus | SSK Keukenstudio

Traditionele mosselen in witte wijnsaus

Met een handvol eenvoudige ingrediënten tover je een heerlijk gerecht op tafel: Zeeuwse mosselen in witte wijnsaus. Deze klassieke bereiding combineert de natuurlijke zilte smaak van verse mosselen met de aroma’s van witte wijn en groente. Dit gerecht is nog lekkerder in combinatie met friet, stokbrood en een salade.  

 

Ingrediënten 

 
  • 2 kilogram Zeeuwse mosselen 

  • 15 gram verse peterselie 

  • 150 millimeter witte wijn 

  • 3 stengels bleekselderij 

  • 2 sjalotten 

  • 1 prei 

  • 1 winterpeen 

  • 1 teen knoflook 

Hoe maakt u dit recept?

    1. Snipper 2 sjalotten, snijd de teen knoflook fijn, snijd 1 prei en 3 stengels bleekselderij in dunne ringen en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Hak vervolgens de peterselie grof.
    2.  Verhit een eetlepel olijfolie in een (mossel)pan en bak alle groenten en peterselie 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
    3.  Spoel ondertussen onder koud water de mosselen schoon. Gooi de kapotte mosselen meteen weg. Leg de mosselen daarna in schoon koud water.
    4.  Schenk de droge witte wijn bij de groenten en breng het aan de kook. Doe de mosselen erbij en doe een deksel op de pan. 
    5. Laat de mosselen 4 tot 5 minuten garen of tot de schelpen zijn open gegaan. Schud 1 of 2 keer halverwege. Serveer het gerecht meteen. 

Meer lezen? 

Bij SSK-Keukenstudio delen we niet alleen recepten, maar ook trends en schoonmaaktips. Heeft u meer vragen? Neem dan contact met ons op. 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Slimme oplossingen voor kleine keukens
Slimme oplossingen voor kleine keukens
  • woensdag 05 feb 2025
Dit zijn de keukentrends van 2025
Dit zijn de keukentrends van 2025
  • woensdag 01 jan 2025
Het hart van het huis, de keuken
Het hart van het huis, de keuken
  • vrijdag 20 dec 2024
Koken in de toekomst: slimme apparatuur voor de keuken
Koken in de toekomst: slimme apparatuur voor de keuken
  • zaterdag 16 nov 2024