Traditionele mosselen in witte wijnsaus | SSK Keukenstudio
Traditionele mosselen in witte wijnsaus
Met een handvol eenvoudige ingrediënten tover je een heerlijk gerecht op tafel: Zeeuwse mosselen in witte wijnsaus. Deze klassieke bereiding combineert de natuurlijke zilte smaak van verse mosselen met de aroma’s van witte wijn en groente. Dit gerecht is nog lekkerder in combinatie met friet, stokbrood en een salade.
Ingrediënten
Hoe maakt u dit recept?
-
- Snipper 2 sjalotten, snijd de teen knoflook fijn, snijd 1 prei en 3 stengels bleekselderij in dunne ringen en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Hak vervolgens de peterselie grof.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een (mossel)pan en bak alle groenten en peterselie 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Spoel ondertussen onder koud water de mosselen schoon. Gooi de kapotte mosselen meteen weg. Leg de mosselen daarna in schoon koud water.
- Schenk de droge witte wijn bij de groenten en breng het aan de kook. Doe de mosselen erbij en doe een deksel op de pan.
- Laat de mosselen 4 tot 5 minuten garen of tot de schelpen zijn open gegaan. Schud 1 of 2 keer halverwege. Serveer het gerecht meteen.