Skip Navigation Links
Tips voor onderhoud aan uw keuken

Tips voor onderhoud aan uw keuken

Heeft u een nieuwe keuken aangeschaft en wilt u hier jarenlang plezier van hebben? Dan is het belangrijk uw keuken goed te onderhouden, want hiermee verlengt u de levensduur aanzienlijk. Lees hier enkele tips voor keukenonderhoud!

SSK Keukenstudio is sinds jaar en dag de onbetwiste keukenspecialist van Zeeland. In onze keukenspeciaalzaak in Kapelle vindt u een zeer uiteenlopende collectie met keukens: van moderne keukens tot landelijke keukens en van tijdloze keukens tot keukens met een industriële look & feel. Maar bij SSK Keukens vindt u niet alleen een zeer mooie collectie met kwaliteitskeukens: wij bieden u bovenal een zeer deskundig keukenadvies. Zo vertellen wij u bijvoorbeeld hoe u uw keuken het beste kunt onderhouden.

Onderhoud uw keuken

Onderhoud aan uw keuken kunt u het beste onderverdelen in drie categorieën: onderhoud van de keukenapparatuur, onderhoud van het keukenblad en onderhoud van de kastjes en grepen. Lees hier per categorie de belangrijkste onderhoudstips!

Onderhoud van uw keukenapparatuur

 • De belangrijkste tip bij het schoonmaken van uw keukenapparatuur is als volgt: lees de gebruiksaanwijzing en volg de onderhoudstips van het apparaat op. In de gebruiksaanwijzing of handleiding staat vaak welke materialen u op welke manier schoon kunt maken.
 • Keukenapparatuur bestaat veelal uit een combinatie van roestvrijstaal en glas. Ieder materiaal heeft andere producteigenschappen en deze materialen moeten op heel verschillende manieren schoongemaakt worden om bijvoorbeeld krassen of strepen te voorkomen. Onderhoud van uw keukenblad
 • Het is belangrijk om uw aanrechtblad niet alleen te reinigen: het is raadzaam om het materiaal vooraf te voorzien van een beschermende laag, zodat eventuele vlekken niet gemakkelijk in het oppervlak trekken. Er zijn verschillende beschermmiddelen op de markt waarmee uw aanrechtblad wordt geïmpregneerd.
 • Keukenbladen zijn er in tal van materialen: van kunststof tot natuursteen en hout. Ieder materiaal moet op een andere wijze schoongemaakt worden. Voor het onderhoud van elk soort aanrechtblad is een specifiek schoonmaakmiddel verkrijgbaar.
 • Heeft u geknoeid op het aanrechtblad? Zorg dat u de vlek gelijk schoonmaakt. Sommige vlekken kunnen in het keukenblad trekken, waarna u de vlekken niet meer kunt verwijderen. Vlekken van thee, rode wijn of kerrie zijn bijvoorbeeld moeilijk uit het keukenblad te krijgen.

Onderhoud van uw kastjes en grepen

 • Van welk materiaal zijn uw keukenkastjes gemaakt? Heeft u hoogglans kasten of zijn de kasten gemaakt van hout? Het materiaal bepaalt op welke manier en met welke producten u uw keukenkastjes schoon kunt maken.
 • Heeft u een greeploze keuken? De kastjes van uw keuken hebben hierbij veel te lijden: u pakt de kasten te pas en te onpas beet en dit laat vingerafdrukken en vieze vegen achter. Tip: druk de kastjes icht met de rug van uw hand of maak de kastjes geregeld schoon.
 • De grepen in een keuken worden veelal als eerste vuil. Maak de grepen geregeld schoon: maak hierbij gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen die ontvettend werken, maar die niet schadelijk zijn voor het oppervlak.

Advies van SSK Keukenstudio

Wilt u meer informatie over deze onderhoudstips? Of wilt u meer weten over het verlengen van de levensduur van uw keuken? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met de adviseurs van SSK Keukenstudio! Wij helpen u graag verder en geven u meer informatie. Uiteraard kunnen wij u ook uitnodigen voor een persoonlijk gesprek in onze keukenspeciaalzaak in Kapelle.
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
De two tone keuken: wat is het en hoe past u het toe?
De two tone keuken: wat is het en hoe past u het toe?
 • vrijdag 18 nov 2022
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch
 • donderdag 13 okt 2022
Jan en Tanja van Hoepen over SSK Keukenstudio
Jan en Tanja van Hoepen over SSK Keukenstudio
 • vrijdag 23 sep 2022
Recept: zelf Zeeuwse bolussen bakken
Recept: zelf Zeeuwse bolussen bakken
 • vrijdag 19 aug 2022