Skip Navigation Links
Kookplaat met geïntegreerde afzuiging? Enkele tips!

Tips voor kookplaten met geïntegreerde afzuiging

Wilt u graag een moderne en strakke keuken, waarin apparatuur zoveel mogelijk ingebouwd is? Maak kennis met de kookplaat met geïntegreerde afzuiging, ook wel downdraft afzuiging genoemd! SSK Keukenstudio vertelt u er meer over. 

U bent hoogstwaarschijnlijk voor een moderne keuken gegaan omdat u de strakke uitstraling zo mooi vindt. De apparatuur in uw keuken is zoveel mogelijk ingebouwd of weggewerkt in kasten. Toch blijft er altijd één belangrijk apparaat in het zicht hangen: de afzuigkap. Wilt u voor eens en altijd gedag zeggen tegen de traditionele afzuigkap? Maak kennis met de kookplaat met geïntegreerde afzuiging!

Werking downdraft afzuigkap

De geïntegreerde afzuigkap, ook wel downdraft genoemd, zit verwerkt in uw kookplaat of werkblad. U kunt kiezen voor een afzuiging die in het midden van de kookplaat verwerkt is. Zo worden de kookgeuren direct afgezogen, zodat u geen vervelende kookluchtjes in huis heeft. Daarnaast kunt u kiezen voor een afzuigkap die pal achter de kookplaat is verwerkt. Met één druk op de knop wordt de afzuiging automatisch omhoog geschoven uit het werkblad. Het neemt kookluchtjes op en voert deze naar buiten (of via recirculatie terug het huis in). Nadat u klaar bent met koken, zakt de afzuiging weer in het werkblad. 

Voordelen geïntegreerde afzuiging

De downdraft afzuiging heeft enkele voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij: 

Afzuigkap uit het zicht

Eén van de grootste voordelen aan een kookplaat met geïntegreerde afzuiging is dat u geen last meer heeft van de afzuigkap. Voor veel mensen is dit namelijk een doorn in het oog. De downdraft afzuiging is verwerkt in de kookplaat of het werkblad. Hij komt naar boven wanneer u kookt en verdwijnt na afloop weer in het werkblad. Opgeruimd staat netjes!

 

De afzuiging werkt snel

De afzuiging zit verwerkt in de kookplaat of in uw werkblad en is dus dicht bij uw pannen. De afzuiger heeft weinig tijd nodig om vocht en vieze lucht weg te zuigen. De geuren die na het koken meestal blijven hangen, krijgen minder de kans om zich te verspreiden.
 

Makkelijk schoonmaken

Heeft u een hekel aan het schoonmaken van de afzuigkap? De afzuiger is vaan vak RVS en het is lastig om dit goed schoon te maken. Met een geïntegreerde afzuiging of downdraft afzuiging is dit geen vervelende klus meer, want schoonmaken is een fluitje van een cent!

Weinig lawaai

De downdraft afzuiging is in de kookplaat of in uw werkblad geplaatst. U heeft dus geen last van lawaai van een afzuigkap die vlakbij uw hoofd hangt. Bovendien zijn de meeste downdraft afzuigingen voorzien van een stiltemotor, zodat u sowieso weinig geluidsoverlast ervaart. 

Kom langs bij SSK Keukenstudio

Wilt u meer weten over de kookplaat met geïntegreerde afzuiging of downdraft afzuiging? Kom langs in de showroom van SSK Keukenstudio en laat u voorlichten over de vele mogelijkheden! Onze adviseurs vertellen u graag meer over deze vorm van afzuiging en gaan samen met u op zoek naar de oplossing die past in uw keuken. 

 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024
De keukentrends van 2024
De keukentrends van 2024
  • woensdag 10 jan 2024