Skip Navigation Links
Tips voor het reinigen van uw vaatwasser

Tips voor het reinigen van uw vaatwasser

U gebruikt uw vaatwasser om vuile vaat schoon te krijgen. Toch kan er een moment komen waarop uw vaatwasser niet meer goed schoonmaakt of onfris gaat ruiken. Gelukkig is dit te voorkomen. SSK Keukenstudio geeft u een aantal handige schoonmaaktips om uw vaatwasser in topconditie te houden.

Om te voorkomen dat u elke maand uw vaatwasser moet reinigen, kunt u vooraf ook al wat maatregelen treffen om uw vaatwasmachine schoon te houden. Allereerst is het aan te raden uw vuile vaat af te spoelen voordat u het in de machine zet. Zorg daarbij wel dat eventuele resten niet alsnog in de leiding van uw gootsteen komen. Door af te spoelen blijven er minder restjes achter, wordt het filter niet onnodig vuil en voorkomt u verstoppingen en vieze geurtjes. Zet ook niet teveel vaat in de vaatwasser. Zo is er meer ruimte om bestek, borden en glazen goed schoon te krijgen.

Vaatwasser reinigen

U kunt uw vaatwasmachine op een simpele wijze schoonhouden. Allereerst door het filter dat in de bodem zit regelmatig schoon te maken. Hier worden alle etensresten in opgevangen. Ook de sproeiarmen vangen vuil op. Als de gaatjes verstopt raken, wordt uw vaat dus niet goed schoon. Als u de gaatjes niet open krijgt, kunt u hiervoor een satéprikker gebruiken. Een andere plek waar vuil kan ophopen, is tussen de rubbers van de deur. Een vochtige doek met eventueel een beetje bleek doet de truc. En wanneer u af en toe een volledig heet programma draait, voorkomt u dat de binnenkant vet wordt.

Moeilijk bereikbare delen schoonmaken

In uw vaatwasser zitten ook delen waar u niet makkelijk bij kunt, zoals de leidingen. Hierdoor kunnen na verloop van tijd ook vervelende geuren ontstaan. U kunt met speciale reinigingsmiddelen de binnenkant volledig schoonmaken, maar ook huis-, tuin- en keukenmiddelen als schoonmaakazijn, citroen en zuiveringszout kunt u hiervoor gebruiken. Zorg er wel voor dat er dan geen vaat in de machine zit en draai altijd het heetste programma. De azijn en citroen kunnen tegelijk gebruikt worden: giet een flinke scheut azijn op de bodem en leg wat citroenplakjes in de bestekbak of -la. Gebruikt u baking soda, dan kunt u hiervan één theelepel in het zeepbakje doen.

Nog meer tips om een vaatwasser te reinigen?

Wordt uw vaatwasser na verloop van tijd nog niet schoon? De keukenadviseurs van SSK Keukenstudio helpen u graag met uw vragen over uw keuken in het algemeen en de vaatwasmachine in het bijzonder. Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe vaatwasser of u wilt u een geheel nieuwe keuken samenstellen, dan bent u van harte welkom in onze showroom in Kapelle!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
De two tone keuken: wat is het en hoe past u het toe?
De two tone keuken: wat is het en hoe past u het toe?
  • vrijdag 18 nov 2022
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch
  • donderdag 13 okt 2022
Jan en Tanja van Hoepen over SSK Keukenstudio
Jan en Tanja van Hoepen over SSK Keukenstudio
  • vrijdag 23 sep 2022
Recept: zelf Zeeuwse bolussen bakken
Recept: zelf Zeeuwse bolussen bakken
  • vrijdag 19 aug 2022