Skip Navigation Links
Tips voor de aanschaf van keukenverlichting

Tips voor de aanschaf van keukenverlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van uw keuken. Het zorgt voor sfeer, uitstraling én functionaliteit. SSK Keukenstudio geeft u graag enkele tips voor de aanschaf van keukenverlichting. 

Over het algemeen worden er drie soorten verlichting te onderscheiden, namelijk algemene verlichting (ook wel basisverlichting genoemd), taakverlichting en accentverlichting. De algemene verlichting wordt veelal gezien als basisverlichting, dit is de verlichting die het hele vertrek verlicht. In de keuken is dit meestal een grote, opvallende plafondlamp in het midden van de ruimte. Taakverlichting verlicht daarentegen een bepaald gedeelte van de keuken. 

Werkverlichting en accentverlichting

Taakverlichting kan heel goed dienen als werkverlichting. Denk hierbij aan lampjes onder de keukenkastjes of onder het fornuis. Dankzij deze verlichting kunt u zien wat u doet, bijvoorbeeld tijdens het koken, het snijden van de groenten of het smeren van boterhammen. Wilt u sfeer en warmte creëren, dan kiest u voor accentverlichting. De accentverlichting kunt u eenvoudig combineren met taakverlichting, bijvoorbeeld door gebruik te maken van dimlichten of spotjes. Dit kan gecombineerd worden met taakverlichting, door bijvoorbeeld dimlichten of spotjes.

Werkverlichting onder de keukenkastjes

Alleen basisverlichting in de keuken is niet genoeg. Als u in de keuken aan de slag gaat zonder werkverlichting, dan kunt u last krijgen van vermoeide ogen. Bovendien zorgt onvoldoende licht ervoor dat u niet goed kunt zien waar u mee bezig bent. De ideale oplossing? Verlichting onder de keukenkastjes! Deze lampen verlicht precies de juiste plekken, zoals uw keukenblad en snijplank en helemaal prettig: uw lichaam blokkeert het licht niet (schaduwvorming).Voor deze verlichting wordt vaak led-verlichting gebruikt. Dit kan gemakkelijk worden ingebouwd en het licht geeft een mooi effect.

Gebruik dimlichten voor sfeer in de keuken

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw keuken voldoende verlicht is, maar wel wat sfeer mist. Er zijn namelijk momenten dat een bezoekje aan de keuken niet veel licht nodig heeft. Tijdens het koken kan het zijn dat u veel licht nodig heeft, maar tijdens het dineren is het niet nodig om onder fel licht te zitten. Dimbare verlichting is dan écht een uitkomst. Hiermee kunt u zelf bepalen op welke lichtsterkte u de lampen wilt instellen. Ook hiervoor worden vaak led-lampen gebruikt, omdat TL-lampen en spaarlampen vaak te fel licht geven. 

Advies van SSK Keukenstudio

Wilt u meer informatie over deze keukenverlichtingstips? Of wilt u advies over welke verlichting u het beste kunt gebruiken in uw keuken? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met de adviseurs van SSK Keukenstudio! Wij helpen u graag verder en geven u advies op maat. Uiteraard kunnen wij u ook uitnodigen voor een persoonlijk gesprek in onze keukenspeciaalzaak in de Zeeuwse plaats Kapelle.

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024