Skip Navigation Links
Siemens Zeolith Vaatwasser

Siemens Zeolith Vaatwasser

Geweldige milieutechnologie van Siemens nog verder verbeterd?


München. Siemens lanceerde op de IFA 2015 een nieuwe, verbeterde versie van het meermaals bekroonde Zeolith®-droogsysteem voor vaatwassers. Het systeem droogt niet alleen beter, maar is ook stiller dan ooit. Zowel de apparaten van 60 cm breed als de smallere vaatwassers van 45 cm van Siemens zijn vanaf nu voorzien van ‘Zeolith® II’. Daarnaast beschikken de slimLine vaatwassers over alle handige functies waarover de grotere vaatwassers ook beschikken. Bovendien zijn er nieuwe functies beschikbaar voor de WiFi-bedienbare ('connected') vaatwassers van Siemens die gebruikers eraan herinneren nieuwe vaatwastabletten te kopen en die de programmakeuze en het gebruik van alternatieve energiebronnen vereenvoudigen.

Het perfecte droogresultaat is vooral goed zichtbaar bij gewassen glazen en essentieel voor het bereiken van een schitterende glans. Dit geldt ook voor stijlvol melamine servies en andere kunststofmaterialen. Als porselein en keramiek op een conventionele manier worden gedroogd, blijven vochtsporen zichtbaar tot lang nadat de vaatwasser is uitgeruimd. Dan rest er niets anders dan de theedoek te pakken en alles goed af te drogen. Dankzij ‘Zeolith® II’ is deze extra handeling voortaan niet meer nodig. Doordat het nieuwe, compacte zeolietreservoir nu verder gevuld kan worden, doet de vochtige lucht er langer over om door het reservoir met zeoliet, een natuurlijk mineraal, te komen en wordt vijftien procent meer vocht opgenomen dan bij voorgaande systemen. Het met de hand nadrogen van de vaat is dan ook verleden tijd en de vaatwasser kan veel sneller worden uitgeruimd.

Stille reiniging


In deze tijd van moderne, open leefruimten, heeft ‘Zeolith® II’ nog een tweede voordeel: het verbeterde systeem is tot twee decibel stiller dan zijn voorganger. Dit is het resultaat van een nieuwe behuizing en verbeterde luchtcirculatie in het invoerkanaal en een extreem stil BLDC-ventilatiesysteem. Siemens vaatwassers met het nieuwe zeoliet-systeem zijn nu verkrijgbaar in energie-efficiëntieklasse A+++ en hebben een geluidsniveau tot 41 dB(A). Dit is zo stil dat de vaatwassers zelfs in de stilte van een bibliotheek hun werk zouden kunnen doen.

Slanke varianten, toch alle gemak


Goed nieuws voor consumenten die de voorkeur geven aan smalle vaatwassers van 45 cm. Deze vaatwassers beschikken nu namelijk ook over alle handige functies van de 60 cm brede machines van Siemens. Aan de varioDrawer Pro is een derde laadniveau toegevoegd waardoor er meer ruimte ontstaat in de onderkorf. Op de IFA 2015 presenteert Siemens dan ook voor het eerst een A+++ vaatwasser in de 45 cm- reeks. De varioFlex Pro-servieskorven zijn nu nog makkelijker verplaatsbaar en zorgen dus voor nog meer flexibiliteit bij het inruimen. OpenAssist is een nieuwe functie speciaal voor kwalitatief hoogwaardige, greeploze keukens. Door licht te duwen tegen het meubelfront wordt de vaatwasser automatisch geopend. Verder wast en droogt de nieuwe 45-cm generatie zeer effectief en extreem stil dankzij ‘Zeolith® II’.

De intelligente machine die meetelt


Het is nu een jaar geleden dat Siemens zijn WiFi-bedienbare vaatwassers introduceerde. Inmiddels is er een update beschikbaar voor de Home Connect-app die een aantal extra nieuwe functies bevat. Zo heeft de app nu een tablettenteller die de gebruiker meldt wanneer de voorraad vaatwastabletten dreigt op te raken, zodat men tijdig nieuwe tabletten kan kopen. De EasyStart-optie helpt snel en eenvoudig het juiste reinigingsprogramma voor de gewenste toepassing te vinden, terwijl FlexStart, voor WiFi-bedienbare vaatwassers gebouwd in of na 2015, het energieverbruik uit alternatieve energiebronnen optimaliseert in samenwerking met een externe energiebeheerder. Op deze manier speelt Siemens in op de grote neo-ecologietrend.
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024