Recept voor taaitaai
Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas … Maak de avond nu compleet met dit overheerlijke recept voor taaitaai. Lees het recept op de blogpagina van SSK Keukenstudio!
Het is bijna weer Sinterklaasavond, en dat betekent lekker thuis met uw gezin genieten van zoetigheid, cadeaus en gezelligheid. Om de avond nog completer te maken, hebben wij een heerlijk recept voor taaitaai voor u uitgezocht. Geniet van Sinterklaasavond met deze overheerlijke zelfgemaakte taaitaai!
Benodigdheden
Ingrediënten
• 350 gram tarwebloem
• 2 middelgrote eieren
• 250 gram bloemenhoning
• 1 eetlepel kaneel
• 1 theelepel gemalen kardemom
• 1 theelepel gemalen nootmuskaat
• 1 theelepel gemalen kruidnagel
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 mespunt zout
• 3 eetlepel bruine kandijsuiker
Keukenspullen
• Vershoudfolie
• 24 uitsteekvormpjes
• Bakpapier
Bereidingswijze
Stap 1
Pak twee kommen en meng in de ene kom de honing en de helft van de eieren en schep in de andere kom de gezeefde bloem, kaneel, kardemom, nootmuskaat en kruidnagel. Voeg daar nog het bakpoeder en zout bij.
Stap 2
Voeg de twee kommen bij elkaar en roer het tot een samenhangend geheel.
Stap 3
Bestuif uw handen met bloem en kneed het deeg tot een deegbal. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 1 uur lang in de koelkast rusten.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Terwijl de oven aan het voorverwarmen is, bestuift u het werkblad met bloem en rolt u het deeg uit totdat het 1 centimeter dik is.
Stap 5
Gebruik de uitsteekvormpjes om vormpjes uit de taaitaai te steken en leg de figuurtjes op de bakplaat. Klop de overige helft van de eieren op en bestrijk het deeg ermee. Strooi als laatste de suiker erover en druk het licht aan.
Stap 6
Leg de taaitaai in het midden van de oven en bak het in 10 tot 15 minuten gaar. Laat de taaitaai afkoelen en u kunt het serveren!