Skip Navigation Links
Recept voor kruidnoten

Recept voor kruidnoten

Nog even en de Sint is weer in het land. Wat is er dan leuker om zelf heerlijke kruidnoten te maken? Het is een makkelijk recept, dat niet al te veel tijd in beslag neemt. Dus duik de keuken in, zet die oven aan en geniet met de intocht van uw eigen gemaakte kruidnoten!

Voor dit recept heeft u het volgende nodig:

150 g ongezouten roomboter
125 g donkere basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel
1/2 tl zout
4 el halfvolle melk

1. Zet allereerst de oven aan op 160 graden Celsius. Kneed vervolgens de boter, suiker, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Als dit een mooi geheel is geworden, kunt u er lepel voor lepel melk aan toevoegen. Als het goed is heeft u nu een lekker soepel deeg gekregen.

2. Snijd het deeg in vier gelijke stukken en maak hier lange rolletjes van een centimeter dik van. Snijd deze rolletjes vervolgens in stukjes van een centimeter en maak er balletjes van. Leg deze balletjes op een bakplaat met bakpapier erop en druk ze een beetje plat.

3. In een kwartiertje tijd bakt u ze gaar en lichtbruin. Haal ze hierna uit de oven en laat ze afkoelen voordat u ze opeet!

Variëren met kruidnoten

Als u de gewone kruidnoten wat extra cachet wilt geven, kunt u ze met chocoladeglazuur of poedersuikerglazuur (poedersuiker gemengd met limonadesiroop) bestrijken. Om het af te maken kunt u ze nog versieren met chocoladevormpjes, suikerhartjes of regenboogfantasie. Hoe dan ook: als u ze niet in één keer op eet, kunt u ze tot drie dagen bewaren in een afgesloten trommel. Een makkelijk, lekker én snel recept om te maken in uw keuken!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024