Skip Navigation Links
Oven schoonmaken? Enkele tips!

Oven schoonmaken? Enkele tips!

Wordt de oven bij u thuis veel gebruikt? Dan is het hoog tijd om de oven te onderwerpen aan een grote schoonmaak! SSK Keukenstudio geeft u enkele tips voor een grondige schoonmaaksessie van de oven. Lees er hier meer over.

Gebruikt u de oven regelmatig voor overheerlijke baksels, ovenmaaltijden en snacks? Dan zijn die zwarte plekken op de bakplaat, aangebrande korsten en een vettige ovendeur op een gegeven moment vast een doorn in het oog. Het advies is dan ook om de oven minimaal één keer in de drie maanden te reinigen, maar dat is hoogstwaarschijnlijk niet uw favoriete klus. SSK Keukenstudio geeft u enkele tips om u op weg te helpen. 

 • Tip 1: Verwijder alle kruimels
  Voordat u de binnenkant van de oven gaat soppen is het verstandig om eerst alle kruimels en achtergebleven stukjes met een stofzuiger of kruimeldief op te zuigen. Er blijven namelijk best wat resten achter in de oven en het is niet fijn als dat allemaal in uw schoonmaakdoek terecht komt. 

 • Tip 2: Schoonmaken met citroen
  Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en snijd een citroen in plakjes. Leg deze plakjes in een ovenvaste schaal met een laagje water en plaats dit gedurende 10 minuten in het midden van de oven. Door citroen te verwarmen komt het vet in de oven los, waardoor het makkelijk te verwijderen is. Daarnaast zorgt het ook voor een frisse geur. 

 • Tip 3: Gebruik baking soda
  Naast citroen kunt u er ook voor kiezen om baking soda te gebruiken om uw oven schoon te maken. Zet een kom water gemengd met soda (een kopje) 30 minuten lang in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Hierna kunt u de oven heel gemakkelijk afnemen met vochtige doek. Ideaal!

 • Tip 4: Ovenrooster schoonmaken met wasmiddel
  Een belangrijk onderdeel van de oven is het rooster. Deze zit meestal zichtbaar vol met vetresten en aangebrande korsten en is daarom niet verkeerd om af en toe schoon te maken. Dit kan door een grote bak met heet water en wasmiddel of waspoeder te vullen en het ovenrooster daarvoor minstens 6 uur in te laten weken. Spoel het daarna af met water en uw rooster blinkt weer helemaal!

 • Tip 5: Ovendeur reinigen
  Als laatste is het raampje van de ovendeur aan de beurt. Schraap eerst al de viezigheid weg met een spatel. Spray dan zowel aan de buiten- als binnenkant de ramen met glasreiniger en maak het schoon met een doek. De ovendeur is weer helemaal fris!

 

Bezoek SSK Keukenstudio in Kapelle 

Heeft u de tips en tricks gelezen en wilt u het liefst uw gehele keuken onder handen nemen en een nieuwe keuken met oven aanschaffen? Dat is uiteraard ook mogelijk! Breng een bezoek aan onze showroom in de Zeeuwse plaats Kapelle en ontdek onze ruime keukencollectie. Wij hebben keukens in alle stijlen, vormen en maten. Onze keukenadviseurs leiden u rond langs alle showroomkeukens en nemen vervolgens in een persoonlijk adviesgesprek uw keukenwensen met u door. Graag tot ziens!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
 • vrijdag 10 jun 2022
De mogelijkheden van de bijkeuken
De mogelijkheden van de bijkeuken
 • maandag 23 mei 2022
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
 • vrijdag 22 apr 2022
Zo maak u de keuken lenteklaar
Zo maak u de keuken lenteklaar
 • zondag 13 mrt 2022