Skip Navigation Links
Opvallend onzichtbare afzuigkap

Opvallend onzichtbare afzuigkap

De nieuwe iQ700-vlakschermkap van Siemens verdwijnt in het keukenkastje

München. Meer dan de helft van alle Duitsers is van mening dat “keukenapparatuur niet zichtbaar aanwezig moet zijn, maar onopvallend moet opgaan in de omgeving."1 Geen wonder dat verborgen afzuigkappen een grote trend zijn. Siemens presenteert op de IFA 2015 een bijzonder elegant model: de iQ700 met chroomstrip en touchSlider-bediening, die dankzij een verlaagd frame volledig in de keukenkast verdwijnt. De kap laat niet alleen kookgeurtjes, maar ook zichzelf uit de keuken verdwijnen.

De iQ700-vlakschermkap wordt ingebouwd in de bovenkast boven de kookplaat. Tijdens het koken wordt de afzuigkap naar buiten getrokken en geactiveerd, en komen de display met blauwe en witte indicatielampjes en de touchSlider-bediening tot leven. Door simpelweg zacht tegen de voorkant te duwen,

schuift de afzuigkap weer naar binnen. Een softClose-mechanisme, zoals gebruikt bij kwalitatief hoogwaardige lades, remt de beweging zachtjes af. En als de kap is uitgerust met het nieuwe verlaagde frame, wat Siemens als extra optie aanbiedt, wordt hij vrijwel onzichtbaar in de keuken. Zolang er niet wordt gekookt, blijft de kap volledig verborgen in de bovenkast. Het elegant zwarte glas met de prachtige chroomstrip komt alleen tevoorschijn na een lichte druk met de vingers.

Discreet uiterlijk met uitstekende prestaties

De afzuigcapaciteit van 940 m3/u zuigt snel kookgeurtjes op en zorgt voor zuivere lucht en helder zicht tijdens het koken. De kap heeft drie vermogensstanden en twee intensiefstanden met automatische terugschakeling. Optioneel kan de slimme afzuigkap van Siemens ook zijn vermogen automatisch reguleren. Door simpelweg de ‘A’ van automatisch programma te activeren, zal een luchtkwaliteitssensor het vermogen automatisch aanpassen aan de hoeveelheid stoom die er tijdens het koken vrijkomt. De iQ700-vlakschermkap zorgt dus altijd voor een prettige atmosfeer in de keuken. Dat geldt ook voor het geluidsniveau: De iQdrive-motor van Siemens is niet alleen extreem efficiënt, maar ook bijzonder stil. Extra luchtafvoer beperkt het geluid op de laagste normaalstand tot 41 dB (A).

Onderaanzicht

Ook als de kap wel is uitgeschoven, is het iQ700-design goed doordacht en mooi. Het onderaanzicht toont een geperforeerde filterkap van roestvrij staal. Het filter is vaatwasserbestendig en dus makkelijk schoon te houden. Indien nodig, kunnen zelfs de interne metalen vetfilters gewoon in de vaatwasser worden gereinigd. Twee ledmodules met een lichtintensiteit tot 683 lux zorgen voor een heldere, energiebesparende verlichting van de kookplaat. Dankzij de dimfunctie verandert de functionele werkbladverlichting in een handomdraai in een huiselijke omgevingsverlichting, die de keuken verrijkt met een extra lichtbron.

De iQ700-vlakschermkap is ideaal voor zowel luchtafvoer als voor recirculatie van gezuiverde lucht. Om gezuiverde lucht te kunnen recirculeren is een speciaal accessoire als een koolfilter-startset first equipment package of een cleainAir- recirculatiemodule nodig.
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024