Skip Navigation Links
  • Home
  • Nieuws / blog
  • Opfrissen en opruimen: tips voor de grote schoonmaak van uw keuken
Opfrissen en opruimen: tips voor de grote schoonmaak van uw keuken

Opfrissen en opruimen: tips voor de grote schoonmaak van uw keuken

De dagen zijn weer langer, de zon komt meer tevoorschijn en de vogels fluiten erop los. Het voorjaar is weer in volle gang en dat betekent dus tijd om uw woning eens grondig onder handen te nemen. Zo ook de keuken. Niets is namelijk zo leuk en fijn als een keuken die spic en span is. Haal het sop en de bezem maar uit de kast, want wij hebben vijf tips voor de grote schoonmaak in uw keuken. 

Tip 1: het opruimen van de koelkast en voorraadkast
Producten in huis die over datum zijn, het overkomt ons allemaal. De grote schoonmaak is hiervoor het juiste moment om uw koelkast en voorraadkast te checken. Pak de vuilniszak erbij en loop al uw producten nog een keer goed na. Zijn ze over datum, gooi ze dan direct weg. Producten die bijna aan de datum zijn zet je vooraan en de producten die nog een langere tijd meegaan zet u achter. 

Tip 2: Ontdooi de vriezer
Een taak die vaak wordt overgeslagen, maar die u beter toch wel kunt uitvoeren is het schoonmaken van de vriezer. Door het ontdooien van uw vriezer of vriesvakje zorgt u ervoor dat uw koelkast minder energie verbruikt. Per twee millimeter dikte van het ijs verbruikt de koelkast 10% meer energie. Snel het ijs laten smelten? Zet er een hete kom met water in.

Tip 3: Vergeet de afzuigkap niet
Zorg ervoor dat tijdens de grote schoonmaak ook de afzuigkap niet over het hoofd wordt gezien. Was het metaalfilter, dit kan meestal in de vaatwasser, of vervang zo nodig het filter. De dampkap reinigt u met een onverdunde allesreiniger en keukenpapier of wegwerpdoekjes. Ga er nog een keer overheen met schoon water en wrijf het droog met keukenpapier. Zo voorkomt u strepen.

Tip 4: Ontkalken
Vergeet ook uw waterkoker en koffiezetapparaat niet. Door deze apparaten te ontkalken zorgt u ervoor dat opgebouwde mineralen en calcium uit het apparaat worden verwijdert. Hierdoor smaakt uw water en koffie beter en gaan de apparaten langer mee. Probeer dit in het vervolg ook regelmatig te herhalen. Proost op een altijd perfecte kop koffie en thee!

Tip 5: Gebruik altijd schone vaatdoeken
Hoewel het een stuk gemakkelijker is om uw vaatdoek te hergebruiken, is het alles behalve hygiënisch. Zorg er daarom voor dat u altijd schone vaatdoeken gebruikt. Vooral tijdens de grote schoonmaak. U wilt natuurlijk niet dat al uw harde werken voor niets is geweest. Vuile en vochtige vaatdoekjes zitten vol met bacteriën die u zo weer verspreidt. 

Een schone keuken van top tot teen
Dat uw keuken nu eenmaal vaak schoon gemaakt moet worden, dat weten we allemaal. Daarom helpt SSK Keukenstudio hier graag bij. Wilt u bijvoorbeeld uw oven goed schoonmaken? Ook hier hebben wij tips voor. Maar ook tips over het onderhouden van uw keuken delen wij met plezier met u. Zo zorgen wij samen voor een keuken die spic en span is. 
 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024