Skip Navigation Links
Ontdek de keukentrends van 2019

Ontdek de keukentrends van 2019

Het jaar 2019 is al eventjes van start! Tijd om te kijken naar de keukentrends voor het komende jaar. Lees de blog van SSK Keukenstudio en ontdek de vijf niet te missen keukentrends! 

Er zijn zoveel verschillende keukens, keukenstijlen én keukentrends. Wilt u de trends volgen, of kiest u een keuken die geheel bij uw stijl past, maar die niet per se bij een trend aansluit? Gaat u bijvoorbeeld voor een keuken met hout en natuursteen, of gaat u voor een moderne keuken met hoogglans? Om u te helpen bij het maken van uw keuze, zetten wij hieronder de vijf belangrijkste keukentrends voor het nieuwe jaar op een rijtje. 

Trend 1: Koken op inductie

Koken op inductie is veilig, snel én gemakkelijk. Waarom? Als u de pan van de inductiekookplaat haalt, dan koelt deze binnen mum van tijd af. Wel zo veilig! De inductietechniek werkt dankzij een magnetisch veld tussen de inductiekookplaat en de inductiepannen. Bij sommige inductiekookplaten kan er zelfs een boost worden gegeven aan de pan. Dit betekent dat het water al binnen tien seconden kookt! 

Trend 2: Trendy afzuigkap

Een afzuigkap lijkt misschien niet de mooiste toevoeging op uw keuken, maar tegenwoordig wordt dit niet meer zo gezien. U kunt namelijk kiezen voor allerlei soorten afzuiging, waaronder een afzuiging in uw kookplaat. Dit wordt ook wel downdraft afzuiging genoemd. Downdraft afzuiging is de trend van 2019! In deze afzuigkappen heeft u ook nog eens veel verschillende soorten, die makkelijk zijn om schoon te maken. 

Trend 3: Natuurproducten in de keuken 

Opvallende kleuren in de keuken maken plaats voor ‘raw materials’. Tegenwoordig wordt hout vaak gecombineerd met marmer of natuursteen. Of er worden producten als metaal en beton in de keuken verwerkt. Ook hier zijn weer verschillende mogelijkheden, welke u zelf kunt samenstellen.

Trend 4: Onderdeel van woonkamer

De keuken wordt vaak gezien als leefruimte in huis. Hier wordt gekookt, maar ook gezamenlijk gegeten. De keuken in hoekopstelling wordt steeds minder gekozen; deze wordt meer en meer vervangen door een keuken die aangesloten wordt aan de woonkamer. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden, zoals speelse opstellingen, het betrekken van de woonkamer bij de keuken of het aankleden van de keuken in dezelfde stijl als uw woning.

Trend 5: Marmer, travertin en terrazzo 

Marmer, travertin en terrazzo zijn veelvoorkomende materialen die gebruikt worden voor het keukenblad. Bijvoorbeeld marmer is ook verkrijgbaar in een marmeren look omdat marmer best kwetsbaar is, kan dit een goede vervanger zijn. Omdat het natuurlijk oogt, geeft het uw keuken een zeer rijke uitstraling. U kunt kiezen voor alleen een keukenblad en/of de keukenkastjes. Ook hiervoor heeft SSK keukens een uitgebreid aanbod. 

Kom langs bij SSK Keukenstudio

Breng een bezoek aan SSK Keukenstudio om de trends van 2019 te bewonderen. Wat past bij u en wat niet? Bij SSK Keukenstudio wordt u bedolven onder inspirerende ideeën en kunt u advies inwinnen bij onze verkoopadviseurs. Zij laten u graag kennismaken met de keukencollectie én keukentrends van 2019. 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024
De keukentrends van 2024
De keukentrends van 2024
  • woensdag 10 jan 2024