Skip Navigation Links
Onmisbare keukenapparaten en keukenaccessoires

Onmisbare keukenapparaten en keukenaccessoires

Om uw keukenwerkzaamheden te vergemakkelijken, maakt u gebruik van handige keukenapparaten en -accessoires. SSK Keukenstudio, specialist in prachtige en kwalitatieve keukens, geeft u enkele tips voor onmisbare keukenartikelen.

Tip 1: Multifunctionele keukenmachine

Brengt u uren in de keuken door, dan kunt u veel profijt hebben van een keukenmachine. De keukenmachine is een alles-in-één-machine: u kunt één apparaat verschillende handelingen laten uitvoeren. Van roeren, kneden, hakken en kloppen tot pureren, raspen, mengen en snijden. Ideaal wanneer u een achtgangendiner of een heerlijke taart wilt klaarmaken. 

Tip 2: Braadpan

Een braadpan is een brede maar relatief ondiepe pan, in veel gevallen gemaakt van gietijzer of geëmailleerd gietijzer. Dankzij de omvang en de dikke bodem is de braadpan ideaal voor het braden of kort dichtschroeien van grotere stukken vlees, gevogelte of wild. De braadpan wordt ook wel stoofpan of sudderpan genoemd.

Tip 3: Messenset en slijpset

Een goede messenset is onmisbaar in de keuken. Met een hoogwaardige set kunt u alle producten eenvoudig en snel snijden en klein maken. Messensets bestaan bijvoorbeeld uit een koksmes, broodmes, vleesmes, uitbeenmes en schilmes – geschikt voor basis snijwerkzaamheden of specialistische snijtaken. De messen kunt u eenvoudig zelf slijpen met een messenslijper. 

Tip 4: Slowjuicer

In steeds meer huishoudens komt u een slowjuicer tegen. Dit apparaat is – zoals de naam al doet vermoeden – een soort sapcentrifuge waarbij fruit en groenten op een langzaam tempo worden geperst. Op deze manier krijgt u fruit- of groentensap met meer enzymen, mineralen, spoorelementen, vitaminen en vezels. 

Tip 5: Kokendwaterkraan

Wilt u thee zetten of groenten koken? Met een kokendwaterkraan heeft u met één draai aan de knop kokend water uit uw kraan. Hiermee bespaart u niet alleen tijd, maar ook energie! Een van de bekendste kokendwaterkranen is de Quooker. Sinds kort heeft dit merk de Quooker Flex gelanceerd: een kokendwaterkraan met soepele uittrekslang voor warm en koud water.

Tip 6: Wijnkast

Bent u wijnliefhebber, dan weet u dat iedere wijn op een andere temperatuur gedronken dient te worden. Witte wijn en roséwijn moeten gekoeld zijn, terwijl rode wijn op kamertempratuur geserveerd wordt. Wilt u uw wijn altijd op de juiste temperatuur hebben, kies dan voor een zogenaamde wijnkast waarin u verschillende soorten wijnen kunt stallen. 

Bekijk deze en andere artikelen bij SSK Keukenstudio 

Heeft u aanvullingen op deze lijst met onmisbare keukenapparatuur, keukenaccessoires en keukengerei? Aarzel niet en laat het ons weten. Uiteraard kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze keukenshowroom in de Zeeuwse plaats Kapelle. Onze adviseurs leiden u rond en kunnen u kennis laten maken met enkele van bovenstaande producten!
 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024