Skip Navigation Links
Onmisbare keukenapparaten en keukenaccessoires

Onmisbare keukenapparaten en keukenaccessoires

Om uw keukenwerkzaamheden te vergemakkelijken, maakt u gebruik van handige keukenapparaten en -accessoires. SSK Keukenstudio, specialist in prachtige en kwalitatieve keukens, geeft u enkele tips voor onmisbare keukenartikelen.

Tip 1: Multifunctionele keukenmachine

Brengt u uren in de keuken door, dan kunt u veel profijt hebben van een keukenmachine. De keukenmachine is een alles-in-één-machine: u kunt één apparaat verschillende handelingen laten uitvoeren. Van roeren, kneden, hakken en kloppen tot pureren, raspen, mengen en snijden. Ideaal wanneer u een achtgangendiner of een heerlijke taart wilt klaarmaken. 

Tip 2: Braadpan

Een braadpan is een brede maar relatief ondiepe pan, in veel gevallen gemaakt van gietijzer of geëmailleerd gietijzer. Dankzij de omvang en de dikke bodem is de braadpan ideaal voor het braden of kort dichtschroeien van grotere stukken vlees, gevogelte of wild. De braadpan wordt ook wel stoofpan of sudderpan genoemd.

Tip 3: Messenset en slijpset

Een goede messenset is onmisbaar in de keuken. Met een hoogwaardige set kunt u alle producten eenvoudig en snel snijden en klein maken. Messensets bestaan bijvoorbeeld uit een koksmes, broodmes, vleesmes, uitbeenmes en schilmes – geschikt voor basis snijwerkzaamheden of specialistische snijtaken. De messen kunt u eenvoudig zelf slijpen met een messenslijper. 

Tip 4: Slowjuicer

In steeds meer huishoudens komt u een slowjuicer tegen. Dit apparaat is – zoals de naam al doet vermoeden – een soort sapcentrifuge waarbij fruit en groenten op een langzaam tempo worden geperst. Op deze manier krijgt u fruit- of groentensap met meer enzymen, mineralen, spoorelementen, vitaminen en vezels. 

Tip 5: Kokendwaterkraan

Wilt u thee zetten of groenten koken? Met een kokendwaterkraan heeft u met één draai aan de knop kokend water uit uw kraan. Hiermee bespaart u niet alleen tijd, maar ook energie! Een van de bekendste kokendwaterkranen is de Quooker. Sinds kort heeft dit merk de Quooker Flex gelanceerd: een kokendwaterkraan met soepele uittrekslang voor warm en koud water.

Tip 6: Wijnkast

Bent u wijnliefhebber, dan weet u dat iedere wijn op een andere temperatuur gedronken dient te worden. Witte wijn en roséwijn moeten gekoeld zijn, terwijl rode wijn op kamertempratuur geserveerd wordt. Wilt u uw wijn altijd op de juiste temperatuur hebben, kies dan voor een zogenaamde wijnkast waarin u verschillende soorten wijnen kunt stallen. 

Bekijk deze en andere artikelen bij SSK Keukenstudio 

Heeft u aanvullingen op deze lijst met onmisbare keukenapparatuur, keukenaccessoires en keukengerei? Aarzel niet en laat het ons weten. Uiteraard kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze keukenshowroom in de Zeeuwse plaats Kapelle. Onze adviseurs leiden u rond en kunnen u kennis laten maken met enkele van bovenstaande producten!
 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Huis verbouwen? Kies een keuken van SSK Keukenstudio
Huis verbouwen? Kies een keuken van SSK Keukenstudio
  • maandag 06 sep 2021
Barbecuetips van SSK Keukenstudio
Barbecuetips van SSK Keukenstudio
  • donderdag 05 aug 2021
Oven schoonmaken? Enkele tips!
Oven schoonmaken? Enkele tips!
  • donderdag 08 jul 2021
Recepten voor water met een smaakje
Recepten voor water met een smaakje
  • donderdag 24 jun 2021