Skip Navigation Links
Natuursteen in de keuken

Natuursteen in de keuken

Als er wordt gesproken over natuursteen in de keuken, wordt er voornamelijk naar keukenbladen gekeken. Een granieten blad is niet alleen erg mooi om te zien, maar het heeft nog een aantal voordelen. Toch is er nog meer mogelijk met natuursteen. In dit blog geven wij u een aantal opties die u in uw keuken kunt verwerken.

 

Natuursteen heeft zeker in uw keuken een aantal handige voordelen. Het is allereerst hard. Dat is erg handig in een keuken waar in het heetst van de strijd wel eens een pan niet zachtzinnig op een werkblad landt of een heet bord op de grond klettert. Zo voorkom je butsen en putjes. Ook is een natuurstenen oppervlak krasbestendig. Bijkomend voordeel is dat het makkelijk te onderhouden is. Dus die gemorste saus is zo opgeruimd zonder dat er iets achterblijft. Een duurzame keus dus voor uw keuken. Daarnaast oogt het erg chique en bent u ervan verzekerd dat er geen twee dezelfde tegels of bladen zijn.

 

Natuurstenen werkblad

Een eerste en logische manier om natuursteen in uw huis te brengen is met een granieten keukenblad. Het is een mooi element dat zowel in uw landelijke als moderne keuken past. Daarnaast haalt u de natuur er ook mee in huis. U heeft de keuze voor een licht of juist een donker blad om uw keuken te complementeren. Daarnaast kunt u uw spoelbak laten afsteken in een mooie RVS-kleur of hem juist in het blad laten integreren zodat uw werkblad één geheel vormt zonder onderbreking.

 

Natuurstenen vloer

Als u al tevreden bent met uw keuken, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een vloer met natuursteen tegels. Als u een design keuken heeft is het natuurlijke element van zo’n vloer een mooie tegenhanger, maar ook in een landelijke keuken staat het erg goed. Enige nadeel aan graniet is de prijs: er hangt een duurder prijskaartje aan dit materiaal in vergelijking met composiet, multiplex of spaanplaat. Onze adviseurs helpen u daarom graag om uw vragen rondom natuursteen te beantwoorden. Ook bent u van harte welkom in de showroom van SSK Keukenstudio om uw wensen te bespreken!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
  • vrijdag 10 jun 2022
De mogelijkheden van de bijkeuken
De mogelijkheden van de bijkeuken
  • maandag 23 mei 2022
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
  • vrijdag 22 apr 2022
Zo maak u de keuken lenteklaar
Zo maak u de keuken lenteklaar
  • zondag 13 mrt 2022