Skip Navigation Links
Maak van uw keuken een leefkeuken

Maak van uw keuken een leefkeuken

Lange tijd werd de keuken gezien als een functionele ruimte: een ruimte waar u enkel uw eten kookt en ’s ochtends uw brood smeert. Tegenwoordig is de keuken echter steeds meer een leefkeuken. SSK Keukenstudio vertelt u er meer over!

De keuken is niet enkel een plek waar u kookt. De keuken wordt meer en meer een plek waar geleefd wordt. Waar ’s ochtends de dag wordt gestart met een uitgebreid ontbijt en waar ’s avonds het gezin bijeenkomt voor het avondeten. Ook in de tussenliggende momenten doet de keuken steeds vaker dienst als woonkamer. 

Kinderen in de keuken

Herinnert u zich de keren dat u huiswerk maakte aan de keukentafel? Voor kinderen is de keukentafel een centrale plek in huis: aan de hoge tafel kunnen sommen worden opgelost en proefwerken worden voorbereid. Bovendien kunnen kinderen en hun vriendjes aan de keukentafel in alle rust knutselen, tekenen of spelletjes spelen. En is uw zoon of dochter een echte keukenprins of –prinses, dan is de keuken een geweldige plek om te zijn. Samen muffins bakken, cupcakes versieren of zelf een pizza bereiden!

Visite in de keuken

Niet alleen kinderen vermaken zich in de leefkeuken: ook volwassenen kunnen in de keuken ontspannen. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of buren. Nodig uw buurvrouw uit voor een kop koffie en grote kans dat jullie aan de keukentafel gaan zitten. Hier kunt u eindeloos lang koffiedrinken. En geeft u een feestje en is de woonkamer te klein voor alle genodigden? Betrek de keuken erbij! Creëer naast de keukentafel ook andere zitjes of statafels. 

Maak uw keuken gezellig

Wilt u uw keuken omturnen tot een leefkeuken? Zorg allereerst dat uw keuken beschikt over een grote eettafel. Een eettafel die uitnodigt om plaats te nemen. Maak uw keuken gezellig met een bos bloemen op tafel, accessoires en mooie versieringen aan de muren, zoals schilderijen en foto’s. Zorg bovendien dat uw keuken is voorzien van een goed lichtplan. Tijdens het koken heeft u behoefte aan voldoende licht, maar tijdens het borrelen of het natafelen wilt u het licht wat dimmen. Een sfeerlicht zorgt voor een ontspannen sfeer. 

Leefkeuken van SSK Keukenstudio

Bij SSK Keukenstudio helpen wij u met het samenstellen van uw leefkeuken. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van uiteenlopende keuken – zij weten exact aan welke voorwaarden een gezellige en levendige keuken moet voldoen. Bezoek onze showroom en bekijk onze voorbeeldkeukens. Vervolgens neemt u plaats voor een uitvoerig adviesgesprek. Hierin bespreken wij uw wensen én de mogelijkheden van uw keuken, waarna wij u een ontwerp op maat kunnen presenteren. Zo is uw leefkeuken binnen handbereik!
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024