Skip Navigation Links
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen

Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen

Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen

De dagen worden steeds langer en de zon gaat meer schijnen, tijd voor een lenteschoonmaak! De keuken is het hart van het huis en die kan na de wintermaanden wel wat extra aandacht krijgen. Zet alle ramen open voor frisse lucht, we gaan beginnen!

Koelkast en voorraadkast schoonmaken

We beginnen bij het begin. Het leeghalen en schoonmaken van uw koelkast, deze stap mag niet ontbreken tijdens de lenteschoonmaak. Vergeet overigens niet de stekker uit de koelkast en vriezer te halen. Bekijk de houdbaarheidsdatum van elk product en zet wat u echt wilt bewaren op het aanrecht. Zodra de vriezer leeg is kunt u er een pannetje heet water in zetten en leg een dikke handdoek voor de deur tegen het ontdooiende water. Maak vervolgens de planken en lades schoon met een mild schoonmaakmiddel en een vochtige doek. Vergeet niet om ook de buitenkant van de koelkast schoon te maken.

Tip: doe het vriesvak met het pannetje heet water dicht, zo ontdooit de vriezer sneller.
 

Een schone start voor de keukenkasten

De keukenkastjes… in de loop van de tijd worden deze altijd rommelig. Daar hebben we allemaal last van. Haal de kastjes volledig leeg en sorteer alles meteen op soort. Droge ingeblikte levensmiddelen bij elkaar, geopende verpakkingen kunt u kritisch bekijken en ruim plakkerige verpakkingen op. Maak met een vochtige doek de kastjes van binnen schoon, maar ook vooral bovenop! Daar komt veel stof te liggen. Sorteer bij het inruimen van de kastjes bijvoorbeeld alle bakproducten samen en kruiden bij de kruiden. 

Tip: leg krantenpapier of aluminiumfolie boven op de keukenkastjes, dat is makkelijker schoonmaken. U hoeft dan alleen het papier te vervangen.

  

Glanzende apparaten

De apparaten in de keuken verdienen ook extra aandacht tijdens de lenteschoonmaak. Ontkalk de waterkoker en het koffiezetapparaat, reinig het tosti-ijzer, maak de oven en magnetron grondig schoon en vergeet de vaatwasser niet! Niets zo fijn als koken met schoon kookgerei, vergeet de pannen dus ook niet. De afzuigkap is ook iets dat niet vaak schoongemaakt wordt, daar is dit een goed moment voor. Haal de filters eruit en was af met een sterke ontvetter of een sopje met citroensap.   

 

Tip: apparaten schoonmaken niet uw favoriete klusje? Er zijn keukenapparaten zoals ovens en vaatwassers die zichzelf reinigen.

Kom langs voor meer informatie! 

 

Zorg voor rust

De keuken is allang niet meer de plek waar we alleen koken en eten. Tegenwoordig is het een leefruimte waar de laptop voor werk op tafel ligt, een jas over de eetstoel hangt en waar papieren en opladers rondslingeren. Ruim alles op en geef het een plek of leg het waar het hoort in huis. Zo creëert u extra rust in de keuken. 

Om de lenteschoonmaak helemaal af te ronden voegen we een vleugje lente aan de keuken toe. Maak gebruik van frisse lentekleurtjes en zet bloemen in een vaas. Tijd om te gaan genieten van de lente en een heerlijk schone keuken!

Wilt u meer schoonmaaktips lezen? Lees hier meer  

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024