Skip Navigation Links
Landelijke keuken met industriële elementenLandelijke keuken met industriële elementenLandelijke keuken met industriële elementenLandelijke keuken met industriële elementenLandelijke keuken met industriële elementenLandelijke keuken met industriële elementenLandelijke keuken met industriële elementenLandelijke keuken met industriële elementen

Landelijke keuken met industriële elementen

Kim Versluis over haar keuken van SSK Keukenstudio

Kim Versluis uit Colijnsplaat heeft onlangs een keuken met kookeiland besteld bij SSK Keukenstudio. Inmiddels heeft ze de keuken in gebruik genomen en vertelt ze hoe de keuken tot stand is gekomen en hoe deze bevalt. 

Enkele jaren geleden is Kim Versluis met haar gezin verhuisd naar een ander huis in Colijnsplaat (aan de voet van de Zeelandbrug). Er moest flink wat aan het huis verbouwd worden. Eerst heeft het gezin de gehele bovenverdieping verbouwd, maar in december 2018 is de verbouwing beneden in gang gezet. Kim: “In drie maanden tijd hebben wij de hele benedenverdieping onder handen genomen, zoals de hal, woonkamer, bijkeuken en keuken. De verbouwing hebben wij grotendeels zelf uitgevoerd, want mijn man is erg handig. Het resultaat is een prachtige benedenverdieping, waarbij de vertrekken op elkaar zijn afgestemd.” 

Wensen verwerken in 3D-tekening

Voor het uitzoeken van de nieuwe keuken, kwam Kim bij SSK Keukenstudio uit. “We zijn nog bij een andere keukenzaak geweest, maar we hadden een heel goed gevoel bij het aanbod en advies van SSK Keukenstudio. Nadat we in de showroom hebben rondgekeken, hebben we een afspraak voor een keukenadvies gemaakt. We wisten al goed wat voor een keuken we wilden en welk bedrag we hieraan wilden uitgeven. De keukenadviseur vroeg ons naar onze wensen en aan de hand daarvan werd een 3D-tekening gemaakt”, aldus Kim. 

Keuken met kookeiland van Beda Keukens

“We hebben een praktische en luxe keuken met kookeiland laten ontwerpen. De keuken is van het merk Beda Keukens en is uitgevoerd in een gebroken witte kleur. Ik vond het lastig om de juiste kleur te bepalen. Ik wilde geen spierwitte keuken, maar hij moest ook niet geelkleurig ogen. Gelukkig werden we goed geïnformeerd door de keukenadviseur van SSK Keukenstudio. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de witte RAL-kleur 9010.”

Landelijk gecombineerd met industrieel

In de keuken is een landelijke sfeer gecombineerd met een industriële look. Boven het kookeiland is een afzuiging met schouw gemaakt. Kim: “Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een keuken met downdraftafzuiging, maar wij hebben bewust gekozen voor een schouw. Dankzij de schouw heeft de keuken een landelijke uitstraling en wordt de grote ruimte iets ‘gebroken’.” Daarnaast beschikt de keuken over strakke fronten met een stootvaste folie, gecombineerd met gietijzeren handgrepen en knoppen. Het keukenblad heeft een donkere kleur en is uitgevoerd in Belgisch Bluestone, een composieten blad dat gepolijst is. 

Keukenapparatuur van Novy en NEFF

De keuken beschikt over een kookeiland. Kim: “Als je kookt, dan kijk je uit op de eettafel. Dit is prettig wanneer er eters zijn en ik tijdens het diner naar de keuken moet om de volgende gang klaar te maken. Het keukeneiland beschikt bovendien over een zitgedeelte met krukken. De afzuigkap is van het merk Novy en de inductiekookplaat, oven, vaatwasser en koel-vriescombinatie zijn van NEFF. De kookplaat is mooi weggewerkt, zodat deze op gelijke hoogte is het met aanrechtblad. Op deze manier kan ik het aanrechtblad én de kookplaat in een handomdraai afnemen met een doekje. De kookplaat is bovendien voorzien van een twistpad. Dit is een losse schijf met magneet waarmee in de kookplaat eenvoudig kan bedienen. Hartstikke handig!”

Keuken in één dag gemonteerd

Eind december 2018 heeft Kim de keuken besteld, zodat deze als sluitstuk van de verbouwing geïnstalleerd kon worden. “De levertijd was zo’n acht tot tien weken. Vervolgens is de keuken in slechts één dag tijd geplaatst en gemonteerd door John en Johnny. De twee monteurs werkten erg vlot en netjes! Ze sorteerden zelfs al het vuil dat vrijkwam tijdens het monteren van de keuken. Na afloop kregen we een uitleg over de keukenapparatuur en werd zelfs de tijd op de oven ingesteld. Ik ben heel blij met het resultaat. We hebben een fantastische keuken die niet alleen supermooi is, maar die ook heel praktisch is ingedeeld. Bij SSK Keukenstudio staat kwaliteit en service hoog in het vaandel en dat zie je terug in het resultaat. Ik ben razend enthousiast”, zo sluit Kim af.

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024