Skip Navigation Links
Kooktrends: stomen en sous-vide

Kooktrends: stomen en sous-vide

SSK Keukenstudio is uw keukenspecialzaak in Kapelle. Wij houden u niet alleen op de hoogte van de nieuwste keukentrends, maar ook over nieuwe kooktrends! In dit blogbericht vertellen wij u meer over de trends stomen en sous-vide koken. 

Er zijn tal van eet- en kooktrends waar u ongetwijfeld al eens van gehoord heef. Denk bijvoorbeeld aan zelf broodbakken met de broodbakmachine, eten frituren met de Airfryer, het gebruik van zaden en bessen, het fermenteren van eten, glutenvrije gerechten en het gebruik van de slow juicer. Dit is slechts een greep uit de trends die de afgelopen jaren de revue hebben gepasseerd, want de trends volgen elkaar in razend tempo om. Nieuwe trends zijn het stomen van eten en sous-vide koken. In dit blogbericht vertellen wij u wat allebei de trends inhouden. 


Eten stomen

Ontdek de mogelijkheden van het stomen van eten. Hierbij gaart u uw eten met behulp van de damp van kokend water. U kunt tal van etenswaren garen met behulp van stoom, zoals groenten, aardappelen, rijst, couscous, vis en vlees. Eigenlijk kunt u als stelregel aanhouden dat álles wat u normaal kookt, kunt u ook stomen. Stomen biedt verschillende voordelen. Zo verkrijgt uw eten een zeer lekkere smaak. Ook de vitamines en mineralen in uw eten verbranden niet, maar blijven in uw eten. 


Sous-vide koken

Maak kennis met sous-vide koken, de nieuwe gastronomische trend. Bij sous-vide wordt vacuümverpakt voedsel op een lage temperatuur gegaard. Verse ingrediënten worden in plastic zakjes vacuüm getrokken en in een stoomoven gegaard op temperaturen van maximaal 100 graden Celsius. Dankzij deze bereidingswijze wordt de smaak, geur en kleur behouden en verkrijgt u malse, sappige, kleurrijke, smakelijke en gezondere gerechten. Sous-vide koken is smakelijk én gemakkelijk. Zo kunt u het eten op voorhand klaarmaken en sous-vide bewaren, zodat u het later kunt opwarmen en serveren. Bovendien krijgt uw eten een andere (zeer lekkere) structuur en smaak en worden gezonde vitamines en mineralen behouden. 


Persoonlijk advies van SSK Keukenstudio

Wilt u deze kooktrends in uw eigen keuken toepassen? Dat is eenvoudig! Er zijn diverse keukenapparaten verkrijgbaar waarmee u uw eten kunt stomen en waarmee u uw eten kan garen wanneer het vacuümverpakt is, zoals een stoomoven of stoommachine en een oven met sous-vide functie. Deze apparaten kunt u als inbouwapparaat aanschaffen bij uw keukenspeciaalzaak. Wilt u meer informatie over deze apparaten, dan bent u van harte welkom bij SSK Keukenstudio! Onze adviseurs ontvangen u graag met een kop koffie en een persoonlijk adviesgesprek. In dit gesprek worden de mogelijkheden van stoomovens en ovens met een sous-vide functie besproken.

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024