Gezonde recepten voor een goede start van het nieuwe jaar
Het nieuwe jaar is aangebroken en daarom dus ook tijd om een begin te maken aan uw goede voornemens. Een van de vele voornemens die ieder jaar weer terugkomt is toch wel echt gezonder eten. Bij u ook? Wij helpen u hier graag bij en hebben daarom drie lekkere én gezonde recepten voor u op een rijtje gezet.
Gezond eten hoeft niet alleen uit een bord met groenten te bestaan. Sterker nog, gezond eten kan met ieder gerecht en de juiste ingrediënten. Van pasta’s tot ovengerechten. Wij hebben drie gezonde recepten gevonden die een feestje zijn voor uw smaakpapillen. Duik snel de keuken in en trek al uw keukengerei uit de kast, want het is tijd om aan de slag te gaan.
Recept voor lasagne met zoete aardappel
Recepten uit de Italiaanse keuken zijn nooit verkeerd. Zeker niet als ze ook nog eens gezond zijn. Dit recept voor lasagne is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens eenvoudig om te maken.
Benodigdheden voor 2 personen:
• 400 gram zoete aardappels
• 1 courgette
• 400 gram tomatenblokjes
• 2 handjes geraspte kaas
• 1 teentje knoflook
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• Snufje zout en peper
• Optioneel: 1 paprika
Hoe maakt u dit recept?
Voordat u begint met koken, verwarmt u de oven voor op 200 graden. Begin vervolgens met het schillen van de zoete aardappels en snijdt deze eventueel in tweeën. Kook de zoete aardappels voor circa 8 minuten in een pan met water. Nadat deze gekookt zijn, snijdt u de zoete aardappels in plakjes. Snij hierna de knoflook, ui en eventueel de paprika in stukjes. Zet een pan op het vuur en giet hier een scheutje olie in. Fruit vervolgens de ui met de knoflook. Na 2 minuten voegt u de courgette en de eventuele paprika toe. Bak dit vervolgens voor circa 5 minuten. Voeg daarna de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes en een snufje zout en peper toe. Laat de saus voor ongeveer 5 à 10 minuten zachtjes pruttelen. Hierna verdeelt u ongeveer 1/3 van de zoete aardappelplakjes over de bodem van een ovenschaal. Verdeel vervolgens de helft van de saus overheen. Hierna verdeelt u weer een laagje zoete aardappel, een laagje saus en het laatste laagje met zoete aardappel. Strooi er wat geraspte kaas overheen en zet de ovenschaal voor circa 30 minuten in de oven. Ook lekker: voeg wat gehakt toe aan de saus.
Recept voor een kip teriyaki wraps
Het recept voor deze wraps is perfect voor de avonden waarin u niet zoveel zin hebt om uitgebreid en lang in de keuken te staan. Dit gerecht is daarnaast ook nog eens makkelijk om te maken.
Benodigdheden voor 4 stuks:
• 300 gram kipfilet
• 1 kropje romaine sla
• 4 wraps
• 1 rode ui
• 1 komkommer
• 4 eetlepels teriyaki saus
• 125 gram mango
• 4 eetlepels (ongezouten) cashewnoten
Hoe maakt u dit recept?
Om te beginnen snijdt u de kipfilet in reepjes. Verhit vervolgens olie of boter in een pan en voeg de kipreepjes toe. Voeg ook de teriyaki saus toe en roer deze erdoorheen. Bak de kip 5 minuutjes tot hij ongeveer gaar is. Vervolgens snijdt u de rode ui in ringetjes. Bak deze voor een minuutje mee. Hierna kunt u de komkommer in stukjes snijden en verdeelt u 2 à 3 bladen van de romaine sla over een wrap. Voeg hier een kwart van de kip aan toe en ook de stukjes komkommer. Voeg vervolgens ook de stukjes mango en cashewnoten toe aan de wrap. Vouw de wrap tot slot dicht en maak hem eventueel dicht met een prikkertje. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn. Et voilà: jouw gezonde wraps zijn klaar!
Recept voor gezonde muffins
Om af te sluiten hebben wij nog een heerlijk recept voor muffins voor jullie. Deze chocolade bananenbrood muffins zijn heerlijk én gezond om te snacken.
Benodigdheden voor 12 muffins:
• 3 bananen
• 200 gram (gezeefde) speltmeel
• 2 eieren
• 100 milliliter halfvolle melk
• 1 zakje bakpoeder
• 50 gram cacaopoeder
• 2 eetlepels honing
• 70 gram walnoten
Hoe maakt u dit recept?
Zet de oven aan en verwarm deze voor op 180 graden. Snijd de bananen in stukken en stop ze in de keukenmachine. Voeg hier ook de eieren, honing en melk aan toe. Mix het goed door. Vervolgens mengt u in een kom het speltmeel, bakpoeder en cacaopoeder door elkaar. Voeg het bananenmengsel toe aan deze kom en roer het vervolgens goed door elkaar tot het beslag glad is. Daarna hakt u de walnoten in kleine stukjes en roert deze mee door het beslag. Laat een paar stukjes van de walnoten over om deze te gebruiken als garnering. Pak de muffinvormpjes erbij en vul deze tot ongeveer drie kwart met het beslag. Leg de overgebleven walnoten op het beslag. Zet de bakvorm in de oven en laat de muffins gedurende 20 minuten in de oven. Klaar? Check dan even met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Eet smakelijk!
Ontdek meer bij SSK Keukenstudio
Wanneer wij een lekker recept ontdekken, delen wij deze natuurlijk graag met u. Zo hebben wij ook een overheerlijk recept voor Zeeuwse bolussen. Maar ook voor handige tips kunt u op ons rekenen, zoals de tips om uw oven schoon te maken hoe u water kunt besparen in de keuken. Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen!