Skip Navigation Links
Een kleine keuken? Met deze tips haalt u er alles uit

Een kleine keuken? Met deze tips haalt u er alles uit

Heeft u altijd gedroomd van een royale keuken vol met de nieuwste gadgets en apparatuur, maar heeft u maar een beperkte ruimte? Laat u niet beperken door de grootte van uw keuken! Met de juiste tips kunt u zelfs de kleinste keuken maximaal benutten. In deze blogs geven wij u graag tips om alles uit uw keuken te halen.

Tip 1: de juiste indeling
Om een kleine keuken optimaal te benutten, is de grootste uitdagingen de indeling van uw keuken. Velen gaan voor een U-vormige keuken, maar er zijn nog tal van andere slimme oplossingen. Vergeet bijvoorbeeld bovenkastjes en ga voor hoge kasten tot aan het plafond. Bovenkastjes zorgen er juist voor dat de keuken optisch kleiner lijkt. Daarbij hebben hoge kasten nog andere voordelen. Zo creëert u extra bergruimte en kunt u uw apparatuur hierin kwijt. Ook een carrousel kast kan de oplossing bieden in de keuken. Met deze kast creëert u weer extra veel bergruimte in een hoek die normaal niet benut zou worden.

Tip 2: lichte kleuren
Heeft u een kleine keuken? Kies dan voor lichte kleuren voor in de ruimte, zoals een lichte muur, kasten en zelfs een lichte vloer. Het zorgt namelijk voor een ruimte die groter wordt. Wanneer u met zoveel mogelijk lichte kleuren werkt, wordt u keuken optisch groter. Voeg extra sfeer toe door middel van kleine details, zoals een lichtkleurige houtsoort in het aanrechtblad, een licht werkblad of groene planten in de keuken.

Tip 3: Een keukeneiland of bar
In eerste instantie zou u niet zo snel denken aan een keukeneiland of bar in een kleine keuken. Maar toch zijn deze ook in een kleine ruimte te realiseren. Sterker nog, u slaat hiermee twee vliegen in één klap. U creëert hiermee niet alleen extra zitruimte, maar ook meer werkruimte.

Tip 4: gladde en greeploze keuken
Twijfelt u tussen handgrepen of een greeploze keuken? In een kleine keuken kunt u het beste gaan voor gladde fronten in een lichte kleur en greeploze kasten. Niet alleen maken handgrepen een keuken druk, maar kunnen een keuken ook kleiner doen lijken. Daarom bieden greeploze kasten de oplossing. Ook gladde fronten in een lichte kleur zorgt ervoor dat uw keuken groter lijkt. In combinatie met greeploze kasten zorgt u voor de nodige rust. Ook de stootkans is groter wanneer u kiest voor een greep in een kleine keuken. Genoeg redenen om te kiezen voor een gladde en greeploze keuken.

Tip 5: slimme oplossingen voor uw keukenapparatuur
Een afwasmachine is niet meer weg te denken uit de keuken. Geen paniek. Ook in een kleine keuken is hier ruimte voor, namelijk met een inbouwvaatwasser. Deze neemt namelijk minder ruimte in beslag. Maar bespaar ook ruimte in de keuken met een inductieplaat met ingebouwde afzuiging en een heetwaterkraan in plaats van een waterkoker. Wanneer u de juiste apparatuur kiest, kunt u ook gemakkelijk ruimte besparen in een kleine keuken.

Tip 6: de juiste aankleding van de muur
Niet alleen de indeling van de keuken is belangrijk, maar ook de aankleding van de muren is van belang in een kleine keuken. Kleine tegels en donkere kleuren zorgen bijvoorbeeld voor een drukke keuken terwijl grotere tegels juist zorgen voor het tegenovergestelde: een ruimtelijke look. 

Hulp nodig bij het inrichten van een kleine keuken? SSK Keukenstudio helpt!
Heeft u een kleine keuken en weet u niet hoe u deze het beste kunt inrichten? Geen paniek. De keukenadviseurs van SSK Keukenstudio staan voor u klaar. Wij nodigen u graag uit in onze keukenspeciaalzaak in Kapelle. Hier vindt u een breed assortiment aan showroomkeukens én kunt u vragen stellen aan onze adviseurs. Tot dan!
 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024