Skip Navigation Links
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch

Een keuken met bar: sfeervol en praktisch

De keuken, ook wel het hart van het huis genoemd. En om te zorgen voor een keuken die écht aanvoelt als de centrale plek in huis hebben wij een tip voor u: een keuken met bar. Een plek om te hangen voor de kinderen, voor u om de krant te lezen of om gezellig te borrelen tijdens het koken. Kortom: wij vertellen u waarom een bar in uw keuken dé trend van dit moment is. 

Waarom een keuken met bar? 

De belangrijkste reden om te kiezen voor een bar in de keuken is gezelligheid. Of het nou de kinderen zijn of dat uw partner tijdens het koken lekker aanschuift, gezelligheid is gegarandeerd. Ook is de keuken met bar geschikt voor een gezellig, maar snel ontbijt of voor een lekkere borrel als u thuiskomt. 

De mogelijkheden voor een keuken met bar 

In veel keukens is het mogelijk een bar toe te voegen. Dit kan een losse bar zijn, maar deze kan ook aan een kookeiland of aan de rest van de keuken gekoppeld zitten. Hieronder zetten we verschillende mogelijkheden op een rijtje, zodat u precies weet welke mogelijkheid in uw keuken past.

U-keuken met bar

Bij deze keukenopstelling wordt een deel van het keukenblad als bar gebruikt. Het is dus niet zozeer een toevoeging aan de keuken, maar meer het omtoveren van een deel van de keuken in een bar.

L-keuken met bar

Net als bij een U-vormige keuken is het bij een L-vormige keuken mogelijk om een bar te plaatsen in een deel van de keuken. De bar wordt dan geplaats in het vrijstaande deel van de keuken, waardoor er voldoende zitruimte ontstaat. 

Kookeiland met bar 

Heeft u een mooie grote ruimte voor de keuken in gedachte? Dan is het mogelijk om te kiezen voor een keuken met eiland. Het eiland wordt dan deels gebruikt voor de bar, door aan de ene zijde opbergruimte te creëren en de spoelbak of de kookplaat te plaatsen. Het andere deel wordt dan ingezet voor een bar. 

De voor- en nadelen van een keuken met bar 

Het goede nieuws is: er zijn minder nadelen dan voordelen! De nadelen die er zijn, zijn voor iedereen anders. Zo is één van de nadelen dat je voldoende ruimte moet hebben voor de zitplaatsen, om de krukken naar achteren te kunnen schuiven. Daarnaast kan een bar in bepaalde keukenopstellingen ten koste gaan van aanrechtblad en/of bovenkastjes. En voor wie liever alleen in de keuken staat is een bar misschien ook niet de beste keuze, want een bar nodigt direct uit om erbij te komen zitten. 

En dan nu over naar het betere nieuws: de voordelen van een keuken met bar. Gelukkig zijn dit er een stuk meer dan de nadelen, dus here we go: een keuken met bar zorgt niet alleen voor extra opbergruimte, maar ook voor extra werkblad. De zitplekken die gecreëerd worden door een bar aan uw keuken toe te voegen zijn ook een groot voordeel, want zo houd u het overzicht én zorgt u voor eetplekken. Zeker in een kleine woning is dit een voordeel. Oh, en wist u dat huizen met een bar sneller verkopen? Ook mooi meegenomen. De keuken met bar vormt namelijk een verbinding tussen de woonkamer en keuken en deze gezelligheid trekt veel woningzoekers erg aan. En, zoals we eerder al aangaven, nodigt een bar uit tot aanschuiven en dit zorgt voor nét dat beetje extra gezelligheid in de keuken. 

Uw keuken met bar van SSK Keukenstudio 

Bent u overtuigd en is een keuken met bar precies wat u zoekt? SSK Keukenstudio zorgt ervoor dat uw dromen waarheid worden. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak voor het ontwerpen van uw keuken met bar. 

 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024