Skip Navigation Links
Een Kerstdiner klaarmaken in uw keuken

Een Kerstdiner klaarmaken in uw keuken

Schiet u in de stress wanneer u denkt aan het koken van een Kerstdiner voor vrienden of familie? Vrijwel iedereen herkent zich hierin, maar stress is nergens voor nodig! Lees deze blog van SSK Keukenstudio en verzeker u van een topavond zónder stress. 

Staat u binnenkort in de keuken om een heerlijk Kerstdiner te bereiden voor vrienden of familie? Wordt het een driegangendiner of pakt u uit met een zevengangendiner, inclusief amuse, soep en spoom? Om het Kerstdiner in goede banen te leiden (en stress bij u weg te nemen) delen wij vijf tips voor een goede voorbereiding en een stressvrij diner! 

Tip 1: Houd rekening met speciale levensstijlen en dieetwensen

Tegenwoordig zijn biologische, vegetarische en glutenvrije diëten in opkomst. Wees voorbereid en vraag vooraf of er gasten aanwezig zullen zijn met een bepaalde levensstijl of dieetwens. Zo voorkomt u het punt dat er nog snel een ander gerecht gemaakt dient te worden. Dit levert onnodig veel stress op.

Tip 2: Probeer de gerechten van tevoren

Als u op de hoogte bent van eventuele aanpassingen voor het diner, dan is het tijd om het menu samen te stellen. Vindt u het spannend om nieuwe gerechten te maken? Een tip om niet voor verrassingen te staan: test de gerechten van tevoren! Smaakt het? Dient het gerecht nog wat aangepast te worden? Dankzij een goede voorbereiding komt u niet voor verrassingen te staan. Zo voorkomt u stress tijdens het Kerstdiner! 

Tip 3: Maak een planning

Maak voor uzelf een planning om niet in tijdnood te raken. Bepaal wanneer u de boodschappen in huis haalt. Haal de boodschappen het liefst vóór de Kerstperiode, anders grijpt u wellicht mis en mist u belangrijke ingrediënten. Ook is het handig om te plannen wanneer u de tafel gaat dekken. Zo weet u zeker dat er genoeg servies in huis is. 

Tip 4: Wees voorbereid 

Voor uw gasten is het fijn dat ze zonder zorgen aan kunnen schuiven en kunnen genieten de overheerlijke gerechten, gemaakt door u. Hier kunt u zelf ook van genieten, want als het goed is bent u al goed voorbereid op de komst van uw gasten. Kies voor een leuke binnenkomst met een klein hapje en een drankje. 

Tip 5: Geniet van de avond zónder stress

Om de avond fantastisch te beginnen, vinden de gasten het le uk dat u een welkomstwoord houdt. U wordt beloond met de leukste reacties van de gasten die het stiekem maar al te fijn vinden dat ze mochten aanschuiven en zelf niet in de keuken hoefden te staan , Dus geniet van de avond zónder stress, want dat is nergens voor nodig! 

Breng een bezoek aan SSK Keukenstudio! 

Heeft u iets gehad aan de tips van SSK Keukenstudio? Kom dan langs in onze showroom in Kapelle en maak kennis met ons ruime aanbod keukens, zoals moderne keukens, klassieke keukens en landelijke keukens. Stuk voor stuk prachtige keukens waarin u de heerlijkste gerechten en mooiste diners kunt bereiden! Onze verkoopadviseurs ontvangen u graag met een advies op maat. 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Feestelijke recepten voor de feestdagen
Feestelijke recepten voor de feestdagen
  • vrijdag 10 nov 2023
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
  • dinsdag 10 okt 2023
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips
  • zondag 10 sep 2023
De stappen voor het onderwerpen van uw droomkeuken op maat
De stappen voor het onderwerpen van uw droomkeuken op maat
  • donderdag 10 aug 2023