Skip Navigation Links
Dit zijn ze: de keukentrends voor 2022!

Dit zijn ze: de keukentrends voor 2022!

 
Staat een nieuwe keuken op de planning? Dat komt goed uit, want het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent ook: nieuwe keukentrends. Wij zochten voor u uit wat er allemaal mag en kan en we kunnen u vertellen: dat is veel. Van goud tot mat zwart en alles daar tussenin. 

 

Trend 1: Keuken met open karakter

Een keuken met een open karakter zien we dit seizoen steeds meer terugkomen. Er wordt veel gebruikgemaakt van open kasten, wandrekken en -planken. Op deze manier kunt u uw mooiste servies, verzameling bijzondere koffiekopjes of whisky-collectie tentoonstellen. De open structuur zorgt voor een meer speelse uitstraling van de keuken, doordat het niet altijd helemaal opgeruimd en perfect hoeft te zijn. U mag laten zien dat hier geleefd, gekookt én genoten wordt.  

 

Trend 2: Mix & match

De rol van de keuken in huis is de laatste jaren aan het verschuiven. Waar de keuken vroeger echt een plaats was om te koken, wordt deze nu ook wel het hart van het huis genoemd. Deze ruimte mag dus, net als de rest van het huis, tot in de puntjes gestyled worden. Er wordt veel gebruikgemaakt van marmeren aanrechtbladen, op maat gemaakte kasten en een perfect uitgewerkt lichtplan. Een trend die we steeds vaker terug gaan zien, is het mixen van materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld een ander blad op uw aanrecht laten leggen dan op uw kookeiland om zo een speelse look te creëren. Is dat net wat te gewaagd voor u? Dan kunt u ook kiezen voor frontjes in verschillende materialen op het eiland en op het andere deel van de keuken. 

 

Trend 3: Kleur in de keuken

Op het gebied van kleur mag dit jaar ook helemaal los gegaan worden. Zo kunt u de keuken bijvoorbeeld in het oog laten springen door te kiezen voor gekleurde tegeltjes achter het keukenblok. Helemaal retro. Ook is behang met een print of structuur nog altijd een veel geziene trend, die ook perfect in de keuken toegepast kan worden. De keuken hoeft niet meer standaard wit, zwart of hout te zijn, dus voor de waaghalzen onder ons: kies voor een keuken volledig uitgevoerd in een spetterende kleur. Voor wie geen fan is van een felle kleur: geen zorgen! Pasteltinten in de keuken gaan we ook veel zien dit jaar. 

 

Trend 4: Comfort is key

Dat de keuken tegenwoordig het hart van het huis is, betekent niet dat we het onszelf niet een beetje makkelijk mogen maken. Slimme apparatuur in de keuken kan daar voor zorgen. Kies bijvoorbeeld voor een koelkast waarvan u de inhoud via een app kunt bekijken. Zo hoeft u zich tijdens een bezoek aan de supermarkt nooit meer af te vragen of u nog eieren in huis had. Voor wie veel gebruikmaakt van een oven is er dit: een zelfdenkende oven die middels een camera kan zien wat u erin bereidt en op basis van die data zelf het juiste programma en de juiste temperatuur bepaalt. Hoe handig is dat? Om ervoor te zorgen dat u ook zelf ziet wat u kookt, kunt u in het lichtplan kiezen voor lampen die u per app kunt aan- en uitschakelen. Zo zet u met één druk op de knop de juiste verlichting voor ieder moment aan.  
 

Keukenontwerp door SSK Keukenstudio

Wilt u deze keukentrends toepassen in uw keukenontwerp? Maak een afspraak bij SSK Keukenstudio en laat u voorlichten over de mogelijkheden! Onze adviseurs denken graag met u mee over een keukenontwerp op maat. Een ontwerp dat bij u én uw wensen past. Een ontwerp waar de nieuwste trends in zijn opgenomen. Neem nu contact met ons op en plan uw ontwerpafspraak in!  

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024