Skip Navigation Links
Dit zijn de keukentrends voor 2023

Dit zijn de keukentrends voor 2023

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken en kunt u nog wel wat inspiratie en ideeën gebruiken? Dan bent u op het juiste moment aan het zoeken! 2023 is namelijk net begonnen en ook dit jaar zijn er weer een heleboel keukentrends die onze harten veroveren. Graag delen wij deze nieuwe trends uiteraard ook weer met jullie. 

Trend 1: een combinatie van zachte en harmonische kleuren

De keuken is het hart van uw huis. Het is de plek waar we elkaar ontmoeten én waar we ook het meest gebruik van maken. Hierdoor is niet alleen de indeling van de keuken belangrijk, maar zijn juist de kleuren ook van belang. In 2023 zult u daarom veel zachte en harmonische kleurencombinaties tegen komen. Van off-white tot aan greige en van beige tot (olijf)groen. In combinatie met natuurlijke materialen maakt u uw keuken compleet.

Trend 2: meer RVS en chroom

Dit jaar kiezen we niet voor koper en messing, maar vallen onze ogen op RVS en chroom. We zien dit materiaal al vaker terug in bijvoorbeeld kranen en grepen, maar in 2023 keert het terug op een compleet andere manier. Nu gaat u deze materialen bijvoorbeeld zien in keukenkastjes of zelfs in werkbladen. Zilveren accenten nemen onze keuken weer helemaal over. 

Trend 3: een keukeneiland voor iedereen

Zoals al eerder benoemd is de keuken de centrale plek in het huis. Daarom is ook in 2023 een keukeneiland een blijvertje. Als leefkeuken mag er daarom ook niets ontbreken. Een keukeneiland zorgt voor verschillende mogelijkheden. Zo kunt u hier uw afwas doen, koken, werken, of alle drie tegelijkertijd. Maar ook voor een avondje gezellig borrelen met vrienden is het een ideale toevoeging aan uw keuken. In 2023 zien we daardoor ook barkrukken een stuk populairder worden. Met een keukeneiland zorgt u voor een heleboel gezellige én praktische mogelijkheden.

Trend 4: back to the 50’s and 60’s 

In 2023 gaan we, als we de keukentrends mogen geloven, terug in de tijd. Zo zijn dit jaar Vintage Retro keukens dé trend. Bij deze trend kunnen we denken aan veel vrolijke en opvallende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan terra, (oker) geel en groen die in balans staan met pasteltinten en ronde vormen. Maar niet alleen rond zien we terug. Ook strakke en grafische patronen zijn perfect toe te passen in Retro Vintage keukens. Samen met wat toffe accessoires en frisse kleuren haal jij deze trend zo in huis. Klinken deze kleuren iets te heftig voor u? Geen probleem. U kunt namelijk ook kiezen voor modern retro. Hierbij maakt u juist gebruik van wat meer neutrale kleuren en krijgen de meubels juist een vintage look. Het fijne aan deze trend is dat u het eenvoudig door de rest van uw interieur kunt doorvoeren.

Trend 5: Urban chic

De urban chic keukentrend lijkt op het eerste gezicht robuust en massaal vanwege de donkere kleuren en de massieve of grove materialen. In deze keuken zie je daarom ook veel staal, beton en andere ruwe materie. Maar door het toevoegen van wat landelijke elementen doorbreek je de wat somberdere uitstraling. Kies er daarom voor om vrolijke tinten of houten elementen, zoals een snijplankje toe te voegen aan de neutrale kleuren in de keuken. 

Doe inspiratie op bij SSK Keukenstudio
Zit u boordevol ideeën en wilt u hier zo snel mogelijk mee aan de slag? Kom dan langs bij SSK Keukenstudio om alle trends van dit jaar te bewonderen. Onze adviseurs staan voor u klaar om u nog verder te informeren én te inspireren. Samen ontwerpen wij de keuken die aan al uw wensen voldoet. Neem contact met ons op en maak direct uw ontwerpafspraak in!


Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024