Skip Navigation Links
Dit zijn de keukentrends van 2018

Dit zijn de keukentrends van 2018

Innovatie is het sleutelwoord van 2018, ook in de wereld van keukens. Van onzichtbare afzuigkappen tot gekleurde wasbakken: keukenzaken blijven constant vernieuwen. Maar wat zijn nu de nieuwste trends rondom keukens en apparatuur? SSK Keukenstudio vertelt u graag over de keukentrends van 2018!

1. Groen in de keuken

Een van de meest populaire trends van dit jaar is indoor gardening. Waar de keukens van vorig jaar in het teken stonden van beton, is 2018 een jaar met meer natuurlijke materialen. Altijd al zelf kruiden en groenten willen verbouwen, maar heeft u geen (ruime) tuin? Dan is uw nieuwe keuken dé plek om een kruidentuintje te planten. Dit, in combinatie met een grote kamerplant, zorgt voor een unieke keukenbeleving.

2. Zwarte keuken

Dit jaar is zwart het nieuwe grijs! Steeds vaker kiezen mensen voor een zwarte keuken. Zwarte keukens hebben namelijk een luxere uitstraling en het biedt enorm veel verschillende mogelijkheden qua indeling. Zo kunt u een zwarte keuken erg goed combineren met een chromen of gekleurde spoelbak en keukenkraan.

3. Monochrome kleuren

Voelt u zich toch meer thuis in een meer kleurrijke omgeving? Dan is een monochrome keuken de perfecte keuze. In een monochrome keuken is namelijk alles in eenzelfde kleur. Hoewel het misschien eentonig lijkt, is een monochrome keuken alles behalve saai. Door gebruik van verschillende materialen zorgt u eenvoudig voor contrasten in de verschillende onderdelen van de keuken.

4. Ethnic Nature

Heeft u behoefte aan meer contrast? Dan is een ‘Ethnic Nature’ keuken de perfecte fit. Deze mix van industrieel metaal, goud, koper, aardetinten en groen deed vorig jaar zijn intrede en is enorm populair aan het worden. De trend, die veel weg heeft van tropische natuur en etnische culturen, is een keukenstijl die we dit jaar waarschijnlijk veel zullen zien.

5. Geïntegreerde afzuigkap

Voorheen moest een afzuigkap altijd boven het fornuis hangen, maar die tijd is voorbij. De geïntegreerde afzuigkap is inmiddels razend populair in de keukenwereld door zijn functionaliteit en ontwerp. Zo’n afzuigkap kan op verschillende manier verwerkt worden, in bijvoorbeeld een bovenkastje, aanrechtblad of zelfs de kookplaat. Door de handige techniek kan een geïntegreerde afzuigkap haast onzichtbaar worden verwerkt.

6. De stoomoven

Tot slot is er een andere technische innovatie bijgekomen, namelijk de stoomoven. Door middel van hete stoom kunt u op een verfijnde en gezonde manier koken. De stoom zorgt ervoor dat het voedsel geleidelijk kookt: zo blijven de vitamines en mineralen behouden! Houdt u van gezond eten? Dan is een stoomoven de perfecte aanwinst voor uw keuken.

Keukens van SSK Keukenstudio

Wilt u meer informatie over de keukentrends van 2018? Breng een bezoek aan onze keukenspeciaalzaak in Kapelle. Hier vindt u ons brede assortiment showroomkeukens en kunt u vragen stellen aan onze adviseurs. Ook kunt u een afspraak inplannen voor een persoonlijk adviesgesprek. Tot snel!
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Feestelijke recepten voor de feestdagen
Feestelijke recepten voor de feestdagen
  • vrijdag 10 nov 2023
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
  • dinsdag 10 okt 2023
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips
  • zondag 10 sep 2023
De stappen voor het onderwerpen van uw droomkeuken op maat
De stappen voor het onderwerpen van uw droomkeuken op maat
  • donderdag 10 aug 2023