Skip Navigation Links
Dit zijn de keukentrends in 2020

Dit zijn de keukentrends in 2020

Een nieuw jaar betekent een nieuwe richting, een frisse wind. Ook voor uw keuken. Wilt u graag over de nieuwste trends en innovaties beschikken? SSK Keukenstudio vertelt u graag welke keukentrends u in 2020 kunt verwachten en hoe u deze in uw (nieuwe) keuken kunt toepassen!

Hoewel innovaties elkaar in rap tempo opvolgen, is er ook een aantal stijlen en elementen die een steeds tijdlozere plek in gaan nemen. Een voorbeeld hiervan is de zwarte keuken of donkere keuken die vooral als industriële keuken of moderne keuken te zien is. Daarnaast is innovatieve apparatuur met het oog op de toekomst een trend die zich langzaam maar zeker in de keuken nestelt. Denk bijvoorbeeld aan een kookplaat met geïntegreerde afzuigkap of de kokendwaterkraan die het leven in de keuken makkelijk maken!

Met elkaar verbonden

In de keuken van de toekomst krijgen de apparaten trouwens een steeds belangrijkere rol. Zoals gezegd zijn er al een aantal slimme innovaties gemaakt, maar de ontwikkeling van apparatuur gaat door. Allereerst is energiegebruik een belangrijke pijler: dat wordt steeds verder teruggebracht. Maar ook de bediening wordt aan het hedendaagse leven aangepast. Zo kunt u met speciale apps uw keukenapparatuur op afstand bedienen, maar kunnen ze ook onderling met elkaar en met andere apparaten communiceren. Siemens en Samsung kunnen bijvoorbeeld al verbinding leggen met de verlichting in huis, namelijk Alexa van Amazon of Google Home. En dat is nog maar het begin!

Nieuw in 2020: de duurzame keuken

Het milieu en duurzaamheid worden steeds belangrijker, ook in de keuken. Denk daarbij aan materialen die opnieuw worden gebruikt, op een duurzame manier zijn verkregen of doen denken aan de natuur: hout en natuursteen, maar ook bamboe en leer. Zo haalt u warmte en soberheid in de keuken, waar rust de boventoon voert. In combinatie met metalen accenten en een koperen of gouden kraan met een wasbak in dezelfde kleur loopt u weer helemaal bij. Dit is ook met greepjes op de kasten, de afwerking van fronten of simpele accenten gemakkelijk te realiseren.

De nieuwste keukentrends bij SSK Keukenstudio

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken die helemaal volgens de laatste trends is ingericht? Dan bent u bij SSK Keukenstudio aan het juiste adres. Onze adviseurs helpen u graag om uw keuken klaar voor 2020 te maken. Neem voor meer informatie contact met ons op of kom naar onze showroom in Kapelle om uw wensen te bespreken!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024