Skip Navigation Links
Dekton werkbladen

Dekton werkbladen

Dekton® by Cosentino

Het ultracompacte oppervlak Dekton® by Cosentino betekent een nieuwe en innoverende categorie van oppervlakken die is ontstaan met als doel wereldleider te worden op het gebied van architectuur en design, met toepassingen voor zowel binnen als buiten. Het is het resultaat van een investering van 128 miljoen euro en 22.000 uur onderzoek en ontwikkeling en is uitgegroeid tot een perfecte bondgenoot voor ontwerpers en architecten over de hele wereld.  

Het Dekton® oppervlak bestaat uit een verfijnde mix van grondstoffen die ook gebruikt worden in de productie van glas, porselein en kwartsoppervlakken. Het Dekton® oppervlak kan de vorm aan nemen van ieder type materiaal, met een hoog kwaliteitsniveau. Het  wordt vervaardigd in platen van groot formaat (320 cm x 144 cm) en minimumdiktes (0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm), en heeft een aantal superieure technische eigenschappen: 

·       Hoge mechanische weerstand
·       Goede vuur- en hittebestendigheid
·       Hoge krasbestendigheid
·       Hoge UV-bestendigheid
·       Hoge weerstand tegen hydrolyse
·       Lage waterabsorptie
·       Zeer goede kleurstabiliteit
·       Zeer goede dimensionale stabiliteit
·       Hoge slijtvastheid
·       Hoge vlekbestendigheid
·       Bestand tegen vorst en dooi

Al deze unieke kenmerken van Dekton® zijn werkelijkheid geworden dankzij de Technology of Sinterized Particles (TSP) die exclusief ontwikkeld is door de R&D-afdeling van Cosentino Group. De TSP technologie bestaat uit een vernieuwend proces van ultracompactie, dit zorgt ervoor dat Dekton® een revolutionair product is dat weinig onderhoud vergt, een lange levensduur heeft en mogelijkheden biedt voor veelzijdige toepassingen.

De prestigieuze architect en ontwerper Daniel Libeskind creëerde in 2014 “Beyond The Wall”, een spectaculair beeldhouwwerk dat wordt beschouwd als de eerste bouwkundige en design mijlpaal, gemaakt van Dekton® by Cosentino. Daarnaast werd het ultracompacte oppervlak Dekton® gekozen voor de vloeren van Baku Airport, Pepe Jeans Stores in Barcelona, Parijs en Rotterdam, het restaurant Dani García in Marbella (2-Michelinsterren) en restaurant DiverXO van David Muñoz in Madrid (3-Michelinsterren). 

Sinds 2011 is Cosentino Group sponsor en officiële leverancier van werkbladen in “De 50 Beste Restaurants ter Wereld”. Het merk Dekton® sponsort de prijs “One To Watch”. 

In 2015 werkt de Spaanse tennisser Rafa Nadal samen in de wereldwijde advertentie campagne van Dekton®. Bovendien ondersteunt Dekton® het project "Rafa Nadal Academy by Movistar" door middel van diverse Dekton®-toepassingen voor de spectaculaire gebouwen van de academie.

voor meer informatie kijk op www.dekton.com
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024