Skip Navigation Links
De werkdriehoek van uw keuken

De werkdriehoek van uw keuken

U heeft er wellicht al eens van gehoord, de werkdriehoek. In de ideale setting bestaat de keuken uit een werkdriehoek, waarbij de koelkast, spoelbak en kookplaat op een strategische afstand van elkaar zijn geplaatst. Lees op de blog van SSK Keukenstudio hoe u de ideale werkdriehoek bereikt.

De keukendriehoek is de basis van de keuken en bepaalt de ergonomie van het ontwerp. Door middel van de keukendriehoek kunt u de loopafstanden in uw keuken bepalen. De werkdriehoek bestaat uit de koelkast, de spoelbak en de kookplaat en de werkdriehoek zorgt voor een efficiënte verbinding tussen deze drie werkplekken. Zo is de afstand tussen de kookplaat en de spoelbak gering, zodat u niet ver hoeft te lopen om een pan met gekookte aardappelen af te gieten.

Hoe kan de keuken het beste ingedeeld worden?

Het is vastgesteld dat u vooral beweegt tussen de koelkast, spoelbak en kookplaat. Hoe komt dit? U haalt voedsel uit de koelkast, u spoelt het af onder de kraan en u begint met bakken of koken. Om te zorgen voor een efficiënte indeling, is het van belang dat de drie werkplekken verbonden worden met een onzichtbare lijn. Deze lijn is in het meest gunstige geval zes meter lang. Is de lijn langer, dan moet u teveel stappen zetten of teveel handelingen uitvoeren. Dit is nergens voor nodig.

Hoe wordt de loopafstand berekend? 

U berekent de loopafstand (de onzichtbare lijn) door de afstand tussen de drie werkplekken bij elkaar op te tellen. Deze is tussen de vijf en zeven meter. Omdat er veel interactie is tussen de spoelbak en de kookplaat, is het slim om die afstand onder de twee meter te houden. Zo berekent u de loopafstand in uw keuken. 

Werkdriehoek in 3D

Als u wilt weten hoe de daadwerkelijke werkdriehoek eruit ziet voordat de keuken wordt ontworpen en besteld, is het bij SSK Keukenstudio mogelijk om uw keukenontwerp in 3D te plaatsen. Zo kunt u precies bekijken of de afstanden kloppen en of u prettig kan werken in de keuken. Dan is het nog mogelijk om de loopafstand te verkorten.

Breng een bezoek aan SSK Keukenstudio

Wilt u meer informatie over de werkdriehoek? Breng een bezoek aan de showroom van SSK Keukenstudio in Kapelle! Hier vindt u een brede selectie keukenindelingen. Onze verkoopadviseurs geven u graag informatie en lichten de mogelijkheden van de werkdriehoek aan u toe. Meer ruimte creëren? Daarbij helpt SSK Keukenstudio u ook! 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024