Skip Navigation Links
De mogelijkheden van de bijkeuken

De mogelijkheden van de bijkeuken

Wie er een heeft weet: een bijkeuken is ontzettend fijn om te hebben. Maar, hoe richt u de bijkeuken nu het meest efficiënt in en wat kunt u allemaal met deze ruimte? De meeste mensen gebruiken een bijkeuken als multifunctionele ruimte waarin voorraad wordt opgeborgen, de was wordt gedaan en de vieze schonen mogen staan na een boswandeling. SSK Keukenstudio heeft voor u verschillende oplossingen voor de bijkeuken op een rij gezet.

Wanneer u de bijkeuken gaat inrichten is het verstandig om te beginnen bij het bepalen van het doel voor deze ruimte. Hiermee bedoelen we: kijk eens goed naar de ruimte, zet op een rijtje wat er voor u echt in deze ruimte móet komen en schrijf vervolgens ook de wensen op voor wanneer er ruimte over is. Pas als u voor uzelf weet wat de bedoeling is met de bijkeuken kunt u gaan kijken naar een inrichting. 

Verschillende oplossingen voor de bijkeuken 

Een bijkeuken dient ontzettend veel doelen en deze zijn voor iedereen anders. Hieronder hebben we voor u een lijstje met verschillende oplossingen. Deze kunt u gebruiken voor het bepalen van de indeling van uw bijkeuken. 

 • Voorraadkast
  Wanneer de bijkeuken dichtbij de keuken is gesitueerd, is het een goed idee om een voorraadcast te creëren in de bijkeuken. Voor het creëren van een voorraadkast zijn de mogelijkheden eindeloos: van stellingkasten, tot wandplanken of een kast in de stijl van uw keuken. 

 • Een gootsteen 
  Deze is alleen relevant als u in de bijkeuken ook echt een kraan nodig hebt. Wanneer u bijvoorbeeld de bijkeuken wil gebruiken voor het doen van de was of voor het voorbereiden van voedsel, dan is een gootsteen een goed idee. 

 • Washok 
  Is de bijkeuken ruim genoeg voor het installeren van alles omtrent de was, dan raden wij dit zeker aan. Plaats ook het wasrek, de strijkplank en de wasmanden in de bijkeuken, zodat alles wat met de was te maken heeft bij elkaar is op één plaats. 

 • Keukenapparatuur 
  Grote keukenapparaten die u liever niet in het zicht wil hebben, kunt u mooi wegzetten in de bijkeuken. Zo kunt u er gemakkelijk bij, maar staan ze toch uit het zicht. 

 

Inrichten van de bijkeuken

Heeft u een overzicht gemaakt van de wensen en eisen voor in de bijkeuken? Dan komt nu het leukste gedeelte: het uitzoeken van de inrichting. Wanneer de bijkeuken zich dichtbij de keuken bevindt, kan het een goed idee zijn om de bijkeuken in dezelfde stijl te maken als de keuken. SSK Keukenstudio kan u hier bij helpen. Samen kijken we naar de beste indeling, stijl, kleuren en materialen voor de kasten in uw bijkeuken! Onze experts staan voor u klaar om de bijkeuken te ontwerpen waar u altijd al van droomde. 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Feestelijke recepten voor de feestdagen
Feestelijke recepten voor de feestdagen
 • vrijdag 10 nov 2023
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
 • dinsdag 10 okt 2023
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips
 • zondag 10 sep 2023
De stappen voor het onderwerpen van uw droomkeuken op maat
De stappen voor het onderwerpen van uw droomkeuken op maat
 • donderdag 10 aug 2023