Skip Navigation Links
De mogelijkheden in spoelbakken

De mogelijkheden in spoelbakken

In de werkdriehoek van uw keuken, is uw spoelbak één van drie pijlers waarop deze driehoek gebaseerd is. Maar een gootsteen is zoveel meer dan de plek waar u uw groente wast, de eventuele vaat in doet of water uit de kraan haalt. Tegenwoordig is ook dit onderdeel een designelement in uw keuken. Lees hier wat er allemaal mogelijk is.

Samen met de koelkast en kookplaat, is de spoelbak de belangrijkste werkplek in uw keuken. Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat alle drie deze onderdelen in die driehoek makkelijk te bereiken zijn zonder al te veel obstakels, helemaal als u uw pan met hete aardappels wilt afgieten. Maar naast de praktische functie van de gootsteen, wil het oog ook wat. Hierbij zijn twee facetten het belangrijkste: de vorm en de kleur.

Ronde of rechte gootsteen?

De vorm van uw spoelbak heeft naast uw smaak voor een groot deel te maken met hoe uw keuken is ingericht. Dat geldt voor zowel de fysieke ruimte als de gebruikte kleuren en materialen. In een landelijke keuken is een grote spoelbak die van hetzelfde materiaal als het keukenblad is gemaakt erg smaakvol. Een moderne of design keuken doet het daarentegen erg goed met een strakke, vierkanten RVS bak. Toch kan het zijn dat u meer ruimte nodig heeft in uw spoelbak. In dat geval is een dubbele of anderhalve configuratie de uitkomst. Ook kunt u ervoor kiezen of u hem volledig verzonken wilt hebben of juist met een opstaande rand.

Kleur in je keuken

Natuurlijk is een standaard roestvrijstalen spoelbak een nette toevoeging in uw keuken. Toch is er tegenwoordig veel meer mogelijk in kleur. De meeste gootstenen hebben als basis gewoon RVS met eroverheen een gekleurde coating. Zo blijft u alle voordelen van het materiaal houden, maar heeft u een in het oog springend element. Heeft u bijvoorbeeld een strakke witte keuken? Overweeg dan een goot in dezelfde kleur. Ook kunt u gaan voor een contrasterende kleur, in dit geval zwart. Als u nog meer in het oog wilt springen, is een metallic kleur als goud of koper aan te raden, maar ook een mat voorkomen is mogelijk.

Mogelijkheden in spoelbakken

Dit is zomaar een greep uit wat er mogelijk is voor uw spoelbak. U kunt het geheel nog afmaken door de kraan in een zelfde kleur terug te laten komen. Mocht u er nog niet helemaal uit zijn of wat voorbeelden willen zien, bent u van harte welkom in de showroom van SSK Keukenstudio. Onze adviseurs staan voor u klaar om u van het juiste advies te voorzien.

 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
  • vrijdag 10 jun 2022
De mogelijkheden van de bijkeuken
De mogelijkheden van de bijkeuken
  • maandag 23 mei 2022
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
  • vrijdag 22 apr 2022
Zo maak u de keuken lenteklaar
Zo maak u de keuken lenteklaar
  • zondag 13 mrt 2022