Skip Navigation Links
De lekkerste barbecuerecepten

De lekkerste barbecuerecepten

Wellicht heeft u bij de eerste zonnestralen uw barbecue al opgestookt of wacht u liever tot echt tropische temperaturen. Toch zijn de zomer en barbecueën onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom hebben wij de lekkerste barbecuerecepten op een rijtje gezet zodat u ook deze zomer weer in uw buitenkeuken los kunt gaan.

Natuurlijk is een lekker stukje vlees niet te versmaden op de BBQ, maar na een hele week bent u misschien toe aan iets wat meer verfijnd is. Wij geven u daarom een aantal tips voor heerlijke barbecuegerechten. En omdat het zomer is en u liever buiten zit met een koud drankje in de hand dan in de keuken te moeten zwoegen, zijn ze ook nog eens zonder al te veel moeite te maken.

 

Vlees voor op de BBQ

De hamburgers, worstjes en spiesjes uit de supermarkt komen u misschien inmiddels wel de neus uit. Toch is uw barbecue veelzijdiger dan u misschien denkt, bijvoorbeeld om grotere stukken vlees langer te laten garen zodat ze er ontzettend mals uitkomen. Denk hierbij aan varkensschouderstukken voor pulled porkgerechten, ribbetjes of dikke steaks. Ga eens bij een echte slager langs en laat u informeren en verrassen over wat er mogelijk is. In dit geval is het vooral een kwestie van proberen: welk vlees vindt u lekker, wat lukt er goed? Zeker in combinatie met speciale houtsnippers voor een mooi gerookte smaak haalt u het beste in uzelf en uw vleesgerecht naar boven!

 

Vogel voor op de BBQ

In navolging op het hierboven genoemde: de kip- en satéspiesjes kent u nu wel, dus probeer eens een volledige kip! Ook hier is langzaam garen weer het devies. Voor extra smaak kunt u ervoor kiezen de kip te vullen: groenten, champignons, kipgehakt, kruiden, kaas, u kunt het zo gek niet bedenken of het past er wel in. Wat ook altijd werkt zijn gemarineerde drumsticks of vleugeltjes, maar ook eendenborst is goed te bereiden op de barbecue.

 

Vis voor op de BBQ

Als u geen zin heeft in weer een lading vlees op uw bord, dan is een visgerecht zeker een goede optie om de BBQ toch weer aan te steken. Vis is uiteraard een stuk delicater dan vlees en heeft dus een iets andere bereiding nodig. Zo is elke soort filet het beste te bereiden in een pakketje van aluminiumfolie. Voor extra smaak kunt u hier wat kruiden aan toevoegen. Als u een hele vis heeft kunt u deze met vel en al op de barbecue leggen en lekker laten garen.

 

Vegetarisch voor op de BBQ

Tegenwoordig is de buitengrill geen monopolie meer voor vleesgerechten en kan de veganist, vegetariër of flexitariër makkelijk aanschuiven. Vleesvervangers als groenteburgers en kipstukjes zijn even lekker als de ‘echte’ variant, maar er is natuurlijk meer. Het aluminiumfolie kunt u weer terugbrengen voor een lekker groentepakketje, of grill de groenten rechtstreeks op het rooster. Maar ook hier heeft slow grilling zijn intrede gedaan: een bijzonder voorbeeld hiervan is de smoked watermelon ham. Inderdaad een watermeloen die gerookt is en er uiteindelijk uitziet als een heerlijk mals stuk vlees.

 

Kom langs!

Hopelijk hebben wij u kunnen inspireren en heeft u nu weer zin om achter uw grill te staan of uw keuken in te duiken. Mocht u meer handvatten willen hebben of eens willen kijken hoe uw keuken vernieuwd kan worden, nodigen wij u van harte uit in de showroom van SSK Keukenstudio!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
  • vrijdag 10 jun 2022
De mogelijkheden van de bijkeuken
De mogelijkheden van de bijkeuken
  • maandag 23 mei 2022
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
  • vrijdag 22 apr 2022
Zo maak u de keuken lenteklaar
Zo maak u de keuken lenteklaar
  • zondag 13 mrt 2022