Skip Navigation Links
Dé keukentrends voor 2017

Dé keukentrends voor 2017

Toe aan een nieuwe keuken? Bij SSK Keukenstudio vindt u prachtige keukens met een modern en tijdloos karakter. Weet u nog niet goed wat voor een keuken u wilt aanschaffen, lees dan wat dé keukentrends voor 2017 zijn!

Een nieuwe keuken koopt u niet zomaar: u wilt goed nadenken over de vormen, kleuren, apparatuur en accessoires. Ook wilt u advies inwinnen van een professional: waar moet een keuken van nu aan voldoen en hoe zorgt u dat de keuken toekomstbestendig is, zodat u hier jaren plezier van heeft? SSK Keukenstudio, keukenspeciaalzaak in de Zeeuwse plaats Kapelle, voorziet u van meer informatie. Wij delen graag de nieuwste keukentrends met u!

Trend 1 - Kies een keuken met ronde vormen

De afgelopen jaren waren keukens veelal voorzien van een hoekige uitstraling, bijvoorbeeld door gebruik te maken van vierkante en rechthoekige vormen. Houdt u juist van speelse vormen, dan kunt u uw hart ophalen! Keukens met ronde vormen zijn in opkomst, zoals keukens met een ovaal of golvend kookeiland. Uiteraard kunt u ook een rechte keuken kiezen, maar deze aanvullen met ronde accessoires als tafels en stoelen. 

Trend 2 - Zorg voor groen in de keuken

Groene planten en cactussen zijn de absolute interieurtrend van dit moment. In woonkamers staan grote plantenbakken met bijvoorbeeld een Ficus, Yucca of vingerplant. Ook hangen steeds meer mensen hun planten aan het plafond met macramé plantenhangers. De planten ogen niet alleen vrolijk: ze zorgen ook voor meer zuurstof in uw woonruimte. Trek deze interieurtrend door naar de keuken en plaats in de keuken mooie planten, cactussen én bloemen. Uw keuken komt hiermee tot leven!

Trend 3 - Marmer in uw keuken

Vindt u marmer een ouderwets materiaal? Volgens de nieuwstee woontrends is marmer terug van weggeweest! Marmer is een sterk materiaal en het heeft een stijlvolle en speelse kleurstelling. Niet voor niets kunt u deze steensoort in het werkblad, de achterwand of de vloer gebruiken. Ook kunt u tal van marmeren accessoires in uw keuken plaatsen, zoals bloemenvazen, snijplanken en meer. 

Trend 4 - Voorzie uw keuken van natuurkleuren

Wilt u uw keuken een rustige en natuurlijke uitstraling geven, kies dan voor aardse tinten. Mosgroen, vergrijsd blauw en steenkleuren als grafietgrijs en beton zijn trendkleuren voor 2017. Deze prachtige tinten kunt u heel goed combineren met een keuken van hout of met houten accessoires. 

Trend 5 - Maak van uw keuken een woonkeuken

De keuken wordt steeds meer een verlengstuk van uw woonkamer. Zo ziet u dat keukens meer en meer worden omgeturnd tot woonkeuken, waarbij koken en wonen worden gecombineerd in dezelfde ruimte. Zo beschikt een woonkeuken over een grote tafel waar het hele gezin aan kan plaatsnemen. Daarnaast heeft de keuken veelal een losstaand onderdeel, zoals een kookeiland of bar.

Trend 6 - Verwerk kookpitten in het aanrechtblad

Veel keukens beschikken over een inductiekookplaat of kookplaat met kookpitten. Wilt u uw keuken een hypermoderne uitstraling geven, dan kunt u er ook voor kiezen de kookpitten in het aanrechtblad te verwerken – zo heeft u geen aparte RVS kookplaat waar de pitten op geplaatst zijn. Deze bijzondere trend heet PITT cooking en is geschikt voor diverse soorten keukenbladen, zoals composiet, keramiek, beton, graniet, glas en RVS.
 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024