Skip Navigation Links
De keukentrends van 2024

De keukentrends van 2024

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Dan is dit het ideale moment om inspiratie te vinden. Met de start van het nieuwe jaar hebben we voor u de trends van 2024 op een rijtje gezet. Zo kunt u uw nieuwe keuken geheel afstemmen op de laatste keukentrends.

Trend 1: natuurlijke materialen
Ervaar het gevoel van rust in uw keuken door het gebruik van natuurlijke materialen. Met houten accenten, natuurstenen bladen of achterwanden haalt u de natuur in huis. Het zijn duurzame materialen die zorgen voor een warm en uitnodigend karakter in uw keuken. Lees hier hoe u houten accenten in de keuken kan toevoegen.

Trend 2: vitrinekasten
Keukenkasten met glas zijn de trend van het nieuwe jaar. Door luxe vitrinekasten in de keuken te plaatsen laat u uw woonkamer en keuken naadloos in elkaar overlopen. Glazen kasten geven een extra woonuitstraling aan de keuken en maakt de ruimte optisch groter. Kies bijvoorbeeld voor rookglas, dat geeft een luxe uitstraling.

Trend 3: greeploze keuken
De minimalistische keuken in 2024 bestaat uit greeploze keukens in combinatie met plafondhoge kasten. Hiermee creëert u een rustige en overzichtelijke keuken. Wilt u toch een aantal grepen of knoppen toevoegen? Gebruik ze als eyecatcher. Kies voor messingkleurige of zwarte grepen.

Trend 4: rondingen
Voorzichtig maakt de keuken met afgeronde hoeken zijn intrede. Ronde vormen zien we al langer terug bij meubels en accessoires en komt nu dus ook naar de keuken. Hierbij kunt u denken aan ronde keukenkastjes en -eilanden. Het brengt zachtheid in de keuken.

Trend 5: slimme keuken
Hightech-snufjes, in rap tempo ontwikkelen zich steeds meer keukeninnovaties. Ovens die u met een app bestuurt of een koffiemachine die u op afstand bedient. De smartphone speelt een steeds grotere rol in de keuken. Bijvoorbeeld om op afstand te kunnen zien of de oven al is voorverwarmd en hoelang de vaatwasser nog bezig is.

Meer inspiratie?
Bezoek SSK Keukenstudio in Kapelle. Wij kunnen u alles vertellen over de trends van komend jaar en met u samen uw nieuwe droomkeuken ontwerpen.

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024
De juiste verlichting in uw keuken
De juiste verlichting in uw keuken
  • zondag 10 dec 2023
Feestelijke recepten voor de feestdagen
Feestelijke recepten voor de feestdagen
  • vrijdag 10 nov 2023
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
Het kiezen van een ideale keukenopstelling voor in uw woning
  • dinsdag 10 okt 2023