Skip Navigation Links
De keuken in uw nieuwbouwhuis

De keuken in uw nieuwbouwhuis

Heeft u uw zinnen gezet op een nieuwbouwwoning? Bij een nieuwbouwhuis kunt u een geheel nieuwe keuken plaatsen – precies zoals u het wilt. Lees hier praktische informatie over het aanschaffen van een keuken bij een nieuwbouwwoning.

Een nieuwbouwhuis biedt u de mogelijkheid om de woning precies zo te laten bouwen zoals u wilt. Wilt u een extra grote woonkamer met een woonkeuken? Bij een nieuwbouwhuis kunt u een geheel nieuwe keuken uitkiezen. Maar wat komt hier nu allemaal bij kijken? Moet u een keuken aanschaffen bij een keukenleverancier die verbonden is aan het nieuwbouwproject? En in welk tijdsbestek kiest u de keuken uit? Lees er hier meer over. 

Start uw zoektocht naar een keuken

Zodra u de koopovereenkomst of de aannemingsovereenkomst voor uw woning heeft getekend – en u zo goed als zeker de hypotheek verkrijgt – kunt u uw zoektocht naar een nieuwe keuken starten. Het is verstandig om niet te lang te wachten, want de aannemer wil vaak al in een vroeg bouwstadium weten waar welke leidingen aangebracht moeten worden, zoals de watertoevoer, stroomaansluitingen en meer. 

Standaard keuken aanwezig of niet?

Het kan zijn dat er in uw nieuwbouwwoning standaard al een keuken is opgenomen. Lees de technische omschrijvingen en bekijk de bouwtekeningen om te achterhalen of uw woning al een keuken heeft. Veelal werken aannemers met een vaste keukenleverancier die de kopers de kans geeft om te kiezen uit een X aantal gestandaardiseerde keukens. Bepaal of deze standaard keuken naar wens is of dat u de keuken zelf wilt ontwerpen. Een keuken naar eigen ontwerp is vaak duurder in aanschaf, maar de prijs van de standaard keuken kan in mindering gebracht worden.

Afspraak inplannen bij de keukenleverancier

Maak een afspraak bij uw keukenleverancier. Dit kan de leverancier zijn die aangesloten is bij het nieuwbouwproject, maar u bent echter niet verplicht om uw keuken bij deze leverancier af te nemen. 
Wilt u zelf een keukenspeciaalzaak inschakelen, dan is het verstandig een keukenzaak te kiezen met een CBW-keurmerk (garantiekeurmerk). Neem naar dit adviesgesprek uw technische omschrijvingen en de bouwtekeningen mee en maak een wensenlijst met de apparatuur en stijl van de keuken. Het is bovendien aan te bevelen om vooraf te bepalen welk budget u voor de keuken wilt reserveren. 

Lees de offerte goed door 

Heeft uw keukenspeciaalzaak een mooie keuken voorgesteld en gaat u akkoord met het ontwerp, dan wordt er een offerte afgegeven. Lees de offerte goed door. Heft u vragen over de opgenomen kosten of over andere onderdelen van de offerte, dan kunt u dit met de keukenadviseur bespreken. Gaat u akkoord met de offerte voor de keuken, dan wordt uw bestelling geplaatst. Hierbij geeft u aan wanneer uw keuken geplaatst en geïnstalleerd moet worden. Soms is dit een globale indicatie, bijvoorbeeld enkele dagen of weken na de oplevering van uw woning. 

Contactmomenten tijdens de bouw van uw huis

Tijdens de bouw van uw nieuwbouwhuis, is het verstandig om de vinger aan de pols te houden en diverse contactmomenten met de keukenleverancier in te bouwen. Ongeveer twee maanden voor de oplevering zal de keukenleverancier bij het nieuwbouwhuis langskomen om de exacte maten op te nemen. Deze exacte maatvoering is nodig om de keuken definitief te kunnen bestellen, en om te controleren of de benodigde aansluitingen (stopcontacten of gas) aanwezig zijn. Voordat de oplevering van het nieuwbouwhuis plaatsvindt, kunt u concrete afspraken maken voor de plaatsing en installatie van de keuken. Let op: bedenk hierbij goed welke werkzaamheden u nog moet uitvoeren voor de keuken geplaatst kan worden. Wilt u vooraf de muren van uw keuken stuken of schilderen?

Keuken plaatsen en garantie

Het is zover: de nieuwbouwwoning is opgeleverd en u heeft alle voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de keuken. Uw keukenleverancier komt op het afgesproken moment de keuken plaatsen en installeren. Zorg dat u hierbij aanwezig bent, zodat u de keuken kunt controleren en eventuele aanwijzingen kunt geven. Na plaatsing kunt u volop genieten van uw nieuwe woning en nieuwe keuken. Ontdekt u onverhoopt een mankement in uw keuken? Op uw nieuwbouwkeuken zit garantie. De garantietermijn varieert per leverancier en per gekozen materiaal. De exacte voorwaarden staan in uw koopovereenkomst en hier kunt u bij eventuele mankementen op terugvallen. 

Plan uw afspraak met SSK Keukens

Wilt u meer informatie over het kopen van een keuken? Of wilt u meer weten over het plaatsen van een keuken in een nieuwbouwwoning? Aarzel niet en breng een bezoek aan SSK Keukenstudio in de Zeeuwse plaats Kapelle. Wij zijn een CBW-erkende keukenspeciaalzaak en wij hebben jarenlange ervaring in keukens. Wij helpen u stap voor stap bij het samenstellen van uw droomkeuken. Kom vrijblijvend langs in onze winkel of neem vooraf contact met ons op en plan uw adviesafspraak met ons in. Graag tot ziens! 
 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024