Skip Navigation Links
Bespaar ruimte in uw keuken met deze tips

Bespaar ruimte in uw keuken met deze tips

In de keuken wordt niet alleen maar gekookt, er wordt ook in geleefd. Hierdoor is er al snel ruimtetekort. Hoe creëert u meer ruimte? En hoe deelt u de keuken zo efficiënt mogelijk in? Lees het op de blog van SSK Keukenstudio!

Keukenlades in plaats van kastjes

Het is verstandig om meer lades in uw keuken te hebben dan kastjes. Met lades kunt u de ruimte efficiënter benutten. In diepe kasten kunt u veel kwijt, maar u verliest dan ook snel het overzicht. In een lade ziet u in één oogopslag wat er zich in uw lade bevindt. Daarnaast geldt ook: hoe breder en dieper de lade, hoe beter. Een lade van 60 centimeter diepte biedt 20 procent meer opslagruimte dan een lade van 45centimeter diepte.

Extra opbergruimte creëren

Ook in een kleine keuken kunt u extra opbergruimte creëren. Een goede oplossing is de dode hoeken in uw keuken opvullen met een hoekkast. Dit is een keukenkastje met één of meerdere plateaus die naar buiten draaien wanneer u de kastdeur opent. Ideaal wanneer u spullen wilt opbergen tot diep in de hoek. Een andere manier om extra opbergruimte te creëren, is door lades te plaatsen onder uw eettafel.

Opbergsystemen

Met speciale opbergsystemen kunt u de ruimte in uw kasten of lades efficiënter indelen. Een verdeler of een bestekbak kan het al een stuk overzichtelijker maken. Verder is het ook een idee om gebruik te maken van potjes, rekken en mandjes. Naast dat het erg handig is, ziet het er ook leuk uit. Zo scheelt een pannenrek boven uw tafel of keuken een hoop ruimte en u kunt er gemakkelijk bij.

Optimaliseer de indeling

Maak gebruik van de breedte en de hoogte van uw keuken. Hoge kasten ziet u steeds vaker terug in de keuken! Hier kunt u al uw etenswaren in kwijt, maar ook grote apparaten als een blender of broodrooster. Planken zijn ook ideaal om ruimte te besparen. Stal hier uw keukenaccessoires uit, zoals voorraadpotjes en keukengerei.

 

Vrijblijvend advies van SSK keukenstudio

Wilt u meer weten over hoe u ruimte kunt besparen in uw keuken? Of wilt u een nieuwe keuken ontwerpen en wilt u hulp bij de inrichting? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met de adviseurs van SSK Keukenstudio! Wij helpen u graag verder en geven u meer informatie. Uiteraard kunnen wij u ook uitnodigen voor een persoonlijk gesprek in onze keukenspeciaalzaak in Kapelle.

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
De two tone keuken: wat is het en hoe past u het toe?
De two tone keuken: wat is het en hoe past u het toe?
  • vrijdag 18 nov 2022
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch
  • donderdag 13 okt 2022
Jan en Tanja van Hoepen over SSK Keukenstudio
Jan en Tanja van Hoepen over SSK Keukenstudio
  • vrijdag 23 sep 2022
Recept: zelf Zeeuwse bolussen bakken
Recept: zelf Zeeuwse bolussen bakken
  • vrijdag 19 aug 2022