Skip Navigation Links
Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips

Bespaar energie in uw keuken met deze slimme tips

Het streven naar een energiezuinige levensstijl is meer dan een trend; het besparen van energie is een makkelijke stap naar een groenere levensstijl, en een geweldige plek om te beginnen is in de keuken! Met onze tips kunt u eenvoudige wijzigingen aanbrengen die niet alleen energie besparen, maar ook goed voor uw portemonnee zijn.
Van slim koken tot duurzame inrichting, met onze adviezen kunt u efficiënt én duurzaam met uw keuken omgaan!

Tip 1: Gebruik het juiste formaat pannen
Een kleine pan op een grote pit zorgt voor veel energieverspilling. Een grotere pan op een kleine pit is ook geen goed idee, omdat het meer energie en tijd kost om de pan te verwarmen. Zorg daarom dat de grootte van uw pan overeenkomt met de grootte van de kookplaat. 

Tip 2: Plan uw maaltijden van tevoren
Door uw maaltijden van tevoren te plannen, kunt u efficiënter inkopen doen en energiezuiniger koken. Gebruik de restjes van de ene maaltijd voor de volgende. Dit voorkomt niet alleen verspilling van voedsel, maar bespaart ook energie omdat u niet voor elke maaltijd vanaf nul hoeft te beginnen.

Tip 3: Maak optimaal gebruik van uw koelkast en vriezer
Optimaal gebruik van uw koelkast en vriezer kan helpen energie te besparen. Houd de koelkast en vriezer goed gevuld, maar niet overvol, zodat lucht kan circuleren. Een volle koelkast houdt de kou beter vast en verbruikt daardoor minder energie. Ontdooi ook regelmatig uw vriezer om ijsvorming te voorkomen, wat het energieverbruik verhoogt. 

Tip 4: Laat uw ovendeur gesloten
Elke keer dat u de ovendeur opent, gaat er warmte verloren. Probeer daarom de deur zo veel mogelijk gesloten te houden tijdens het koken. Gebruik het ovenlicht om te controleren hoe het met uw gerecht gaat.

Tip 5: Ga voor slimme verlichting
Kies voor energiezuinige LED-verlichting en denk na over het installeren van taakverlichting, zoals onder de kastjes, om te voorkomen dat u de hoofdverlichting van de keuken hoeft te gebruiken.

Tip 6: Benut restwarmte en -energie
Na het gebruik van uw oven, laat de deur openstaan om de restwarmte te benutten voor het verwarmen van uw keuken. Ook kunt u water dat overblijft na het koken gebruiken voor schoonmaakklusjes of bewaren voor later, in plaats van het weg te gooien en opnieuw water te moeten koken. Deze kleine veranderingen dragen bij aan energiebesparing in uw keuken. 

Tip 7: Kies voor energie-efficiënte apparatuur
Bij het vervangen van uw keukenapparatuur is het verstandig om te kiezen voor de meest energie-efficiënte opties. Apparaten met een donkergroen energielabel zijn de meest zuinige keuze en kunnen u op de lange termijn geld besparen.

Bespaar energie met een keuken van SSK Keukenstudio
Is het tijd voor een nieuwe keuken? SSK Keukenstudio is hier om u te helpen. Of u nu renoveert, verhuist of gewoon uw keuken wilt opfrissen, wij bieden de perfecte oplossingen voor een energiezuinige en stijlvolle keuken. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Samen maken we uw keuken energiezuiniger!
 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024