Bepaal de werkdriehoek van uw keuken
Wilt u een ergonomische keuken, zodat u prettig en efficiënt kunt koken? Zorg dat uw keuken is voorzien van de zogenaamde werkdriehoek. SSK Keukenstudio vertelt u graag hoe u de ideale keukendriehoek creëert!
Verschillende keukenexperts zijn het erover eens: iedere keuken moet beschikken over een zogenaamde ‘werkdriehoek’. De werkdriehoek is bedoeld om zo efficiënt mogelijk te werken in de keuken. De driehoek verbindt de drie meest gebruikte onderdelen van de keuken met elkaar: de ruimte om te spoelen (de afwasbak), om te koken (het fornuis) en om te koelen (de koelkast). Als er tussen deze keukenonderdelen een denkbeeldige lijn wordt getrokken, dan levert dit in het ideale geval een driehoeksvorm op.
Lengte werkdriehoek bepalen
U loopt in de keuken voornamelijk heen en weer tussen de afwasbak, het fornuis en de koelkast. Uiteraard maakt u ook gebruik van andere onderdelen van de keuken, maar deze vallen buiten de werkdriehoek. Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser, de vrieskist en de voorraadkast. De werkdriehoek bestaat bij voorkeur uit een bepaalde omtrek: het is belangrijk dat de totale omtrek van de driehoek niet langer dan acht meter is. Zorg dat de afstand tussen uw afwasbak en fornuis niet langer dan twee meter is.
Advies van SSK Keukenstudio
Wilt u meer informatie over ergonomie en efficiëntie in de keuken? Of wilt u een nieuwe keuken aanschaffen en wilt u hierin gebruikmaken van de werkdriehoek? Vraag advies aan de medewerkers van SSK Keukenstudio! Breng een bezoek aan onze keukenspeciaalzaak in Kapelle, bekijk onze showroomkeukens en stel uw vragen aan onze adviseurs. Uiteraard kunt u vooraf ook een afspraak inplannen voor een persoonlijk adviesgesprek. Graag tot ziens!