Skip Navigation Links
Barbecuetips van SSK Keukenstudio

Barbecuetips van SSK Keukenstudio

Het is hoogzomer en dat betekent dat we weer massaal de barbecue kunnen aansteken. Of u nu al een gevorderd kok bent of voor de eerste keer gaat barbecueën: met deze tips kunt u genieten van een overheerlijke BBQ! Lees verder. 

Lekker weer, overheerlijk eten en goed gezelschap: de barbecue en de zomer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoogst waarschijnlijk heeft u deze zomer al eens de barbecue aangehad en is u dat goed bevallen. Toch delen wij nog een aantal speciale barbecuetips, zodat u ook de laatste zomermaanden optimaal kunt genieten van alles wat de barbecue te bieden heeft. Geniet ervan! 

 • Tip 1: Laat vlees en vis op kamertemperatuur komen
  Het is verstandig om vlees en vis even te laten rusten op kamertemperatuur voordat u het op de barbecue legt. Als het bijvoorbeeld direct vanuit de koelkast op de barbecue wordt gelegd, duurt het erg lang voordat het eten gaar wordt en dan kan vlees of vis droog en taai worden. Maar wees altijd voorzichtig en haal het ook niet te lang van tevoren uit de koelkast. Zeker op een zomerse dag, want dan is de kans op bederf groot.

 • Tip 2: Gebruik van stokjes bij spiesjes
  Kent u dat? Dat de houten stokjes van de spiesjes continu verbranden? Vervelend! Maar het is wel logisch, want hout verbrandt natuurlijk erg snel in de buurt van vuur. Kies daarom voor metalen of eetbare stokjes. Bij eetbare stokjes kunt u bijvoorbeeld denken aan een tak rozemarijn of een kaneelstok. Verbrandt niet en is ook nog eens heel lekker!

 • Tip 3: Gebruik een vleestang
  Houdt u en uw gezelschap van een lekker sappig stuk vlees? Gebruik dan een vleestang in plaats een vork. Met een vork prikt u namelijk in het vlees, waardoor de sappen verdwijnen en het vlees sneller droog wordt. Door een vleestang te gebruiken bent u ervan verzekerd dat de sappen in het vlees bewaard worden. 

 • Tip 4: Reinig het rooster met citroensap 
  Als u afwisselt met vlees, vis en vegetarische producten kunt u het rooster tussendoor met citroensap ontsmetten. Zeker als u vegetariërs in uw midden heeft is het fijn als vlees en vis niet in aanraking komen met hun vegetarische producten. Daarnaast is het ook een goede tip voor niet vegetariërs, omdat vis en vlees dan niet meer naar elkaar smaken.

 • Tip 5: Draai vlees en vis niet te snel
  De laatste tip van SSK Keukenstudio is om het vlees en de vis niet te snel om te draaien. Op het begin plakt vlees en vis nog wel eens aan het rooster vast en als u het dan omdraait, scheurt het. Als u vlees en vis even laat liggen, laat het vanzelf los. 

Kom langs bij SSK Keukenstudio

Hopelijk hebben wij u kunnen inspireren en heeft u nu weer zin om achter uw grill te staan of uw keuken in te duiken. Mocht u meer handvatten willen hebben of eens willen kijken hoe uw keuken vernieuwd kan worden, nodigen wij u van harte uit in de showroom van SSK Keukenstudio!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
 • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
 • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
 • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
 • zaterdag 10 feb 2024