Skip Navigation Links
7 Tips voor een keukenverbouwing

7 Tips voor een keukenverbouwing

Staat u aan de vooravond van een keukenverbouwing? SSK Keukenstudio is specialist in keukens: wij vertellen u graag waar u op moet letten bij het verbouwen van uw keuken. Lees hier enkele tips en doe er uw voordeel mee!

Bent u in een andere woning getrokken en wilt u de keuken van top tot teen vernieuwen? Of wilt u uw bestaande keuken onder handen nemen en deze voorzien van de allernieuwste mogelijkheden op het gebied van meubels, afwerking en apparatuur? Wat de aanleiding ook is: u staat aan de vooravond van een verbouwing. SSK Keukenstudio geeft u graag enkele tips waar u op moet letten bij het verbouwen van uw keuken. Lees hier onze tips!

Tip 1: Renoveren of compleet nieuw?

‘Bezint eer gij begint’ is een veelgehoorde kreet bij het verbouwen van uw keuken. Want is het verstandig om de gehele keuken te slopen en een nieuwe keuken te plaatsen? Of is het ‘skelet’ van uw huidige keuken nog intact en wilt u deze enkel moderniseren en voorzien van andere apparatuur en keukenfronten? Stel uzelf daarom de vraag of u de bestaande keuken wilt renoveren of de gehele keuken wilt vernieuwen.

Tip 2: Bepaal uw budget

Een nieuwe keuken, wat gaat dat eigenlijk kosten? Voor u een bezoek brengt aan een keukenspeciaalzaak is het verstandig om uw budget te bepalen. Hoeveel geld heeft u beschikbaar en wat wilt u uitgeven aan een nieuwe keuken? Als u weet wat u te besteden heeft, dan maakt dit het uitzoeken van uw nieuwe keuken een stuk gemakkelijker. 

Tip 3: Bezoek een keukenspeciaalzaak

Breng een bezoek aan een keukenspeciaalzaak en laat u rondleiden door de showroom. In de keukenshowroom ziet u een verscheidenheid aan voorbeeldkeukens staan, zoals landelijke keukens, moderne keukens, eigentijdse keukens en strakke keukens. Bekijk alle keukenstijlen en bepaal welke keukenstijl u het mooist vindt. Het is goed om in uw achterhoofd te houden dat vrijwel alle keukens beschikbaar zijn in tal van uitvoeringen: de showroomkeuken is volledig op maat te maken met kleur, materiaal, apparatuur en afwerking!

Tip 4: Advies en ontwerp op maat

Heeft u inspiratie opgedaan en weet u wat u wilt, dan maakt u een adviesafspraak met een keukenspeciaalzaak. In een persoonlijk gesprek bespreekt u met de keukenadviseur uw wensen en worden de mogelijkheden van uw ruimte onder de loep genomen. Bespreek uw wensen en hak vervolgens de knopen door. Aan de hand van uw informatie maakt de adviseur een 3D-ontwerp – dit is een fotorealistisch ontwerp, zodat u direct ziet hoe uw keuken eruit zou komen te zien! 

Tip 5: Duurzaamheid en toekomstbestendigheid

Een nieuwe keuken gaat jaren mee. Schaft u nu een nieuwe keuken aan, dan wilt u dat de keuken over enkele jaren nog steeds meegaat en beschikt over apparatuur met innovatieve mogelijkheden. Het devies: kies nu alvast een keuken met vooruitstrevende onderdelen, zoals apparatuur die op afstand te bedienen is en keukens van een duurzaam materiaal. Hier heeft u langer plezier van!

Tip 6: Werk met een planning

Het verbouwen van uw keuken is niet niks. Ook al neemt de keukenspeciaalzaak u veel werk uit hangen: de verbouwing vraagt om serieus denkwerk en een goede planning. Bij de verbouwing zijn vaak diverse disciplines betrokken, zoals een elektricien, loodgieter en tegelzetter. Deze mensen moeten op het juiste moment beschikbaar zijn en ingezet kunnen worden. Houd hier rekening mee in uw planning!

Tip 7: Plaats de keuken zelf (of doe het nodige voorwerk)

Bent u een bekwame doe-het-zelver en wilt u geld besparen tijdens de verbouwing van uw keuken? Bij veel keukenspeciaalzaken is het mogelijk om enkel de keuken aan te schaffen, en de keukenmontage zelf op te pakken. Bent u enkel goed in leidingwerk of het aanleggen van elektra, dan kunt u ook dit voorwerk voor uw rekening nemen. De montage van de keuken wordt dan wel uitgevoerd door de medewerkers van de keukenspeciaalzaak. 

Keukenverbouwing met SSK Keukenstudio

Gaat u uw keuken verbouwen en brengt u hierbij deze zeven tips in de praktijk? Begin uw keukenverbouwing met een bezoek aan SSK Keukenstudio! Onze adviseurs hebben ruim twintig jaar ervaring en bij iedere stap van de verbouwing staan zij aan uw zijde. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Breng vrijblijvend een bezoek aan onze showroom in Kapelle of plan een adviesgesprek met ons in! 
Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024