Skip Navigation Links
5 Valkuilen bij het kopen van een keuken

5 Valkuilen bij het kopen van een keuken

Niemand koopt een keuken zonder eerst vooronderzoek te doen. Wilt u weten op welke valkuilen u als klant moet letten bij het kopen van een keuken? Lees het op de blog van SSK keukenstudio.

 

Een nieuwe keuken kopen begint bij het doen van onderzoek. Een voorbereide klant is namelijk veilig van snelle verkooppraatjes en beloftes. Ook weet u waar u op moet letten en welke kritische vragen u kunt stellen. Let daarom bij het kopen van een nieuwe keuken op de volgende vijf valkuilen.

 

Valkuil 1: Weinig werkruimte in de keuken

De ideale keuken heeft voldoende werkruimte. Zo kunt u verschillende gerechten bereiden zonder in de problemen te komen met het vinden van een plekje om uw groenten te snijden. Naast groenten snijden moet u namelijk óók nog de vuile afwas wegzetten en andere kookhulpmiddelen stallen. Maakt u veel gebruik van een keukenmachine, dan moet u deze toch ook kwijt kunnen? Met te weinig werkruimte bent u continu aan het verplaatsen en opruimen, zodat de aandacht niet naar het koken gaat.

 

Valkuil 2: Gebrek aan goede verlichting

In de keuken is gedimd licht sfeervol, maar echt handig is het niet. Tijdens het bereiden van uw voedsel wilt u zicht hebben op waar u mee bezig bent. Hoe ziet u anders of het vlees gaar is? Kies daarom voor felle verlichting die wél sfeer met zich meebrengt. Ook kunt u kiezen voor een lamp met een dimmer. Zo heeft u nooit onvoldoende licht.

Valkuil 3: Verkeerde werkhoogte

Of het nu het bakken van een ei, het snijden van groenten of het braden van kip is: u werkt regelmatig in de keuken. Hierbij werkt u het liefst op de juiste werkhoogte. Niet omdat het prettig aanvoelt, maar ook omdat het de kans op rug- en nekklachten voorkomt. Het bepalen van de juiste werkhoogte doet u eenvoudig thuis vóór u gaat kijken naar een nieuwe keuken. Let hierbij op de gemiddelde lengte van de leden van uw huishouden.

 

Valkuil 4: Slecht geventileerde keuken

Ook de ventilatie is een gegeven dat vaak over het hoofd wordt gezien. Vervelende kookluchtjes krijgen geen kans met een goede afzuigkap. Heeft u die niet of hangt de kap op de verkeerde plek? Dan wordt koken in uw keuken een stuk minder aangenaam. Zorg er dus voor dat u goed weet wat voor ventilatiemogelijkheden er zijn en raadpleeg een professional over de installatie.

 

Valkuil 5: Geen rekening houden met de werkdriehoek

Tot slot is het van groot belang om rekening te houden met de werkdriehoek. Uit onderzoek blijkt dat men heen en weer loopt tussen drie vaste plekken in de keuken. De kookplaat, gootsteen en koelkast vormen de werkdriehoek. In de ideale situatie is de omtrek van het gebied tussen de acht en tien meter. Tussen de kookplaat en de gootsteen is bij voorkeur twee meter. Is het meer, dan bent u onnodig veel aan het bewegen.

 

Vrijblijvend advies bij SSK Keukenstudio

Wilt u een goedverlichte keuken die volledig aan uw wensen is aangepast? Of wilt u een meer werkruimte, zonder de werkdriehoek te vergroten? Dan helpt SSK Keukenstudio u bij het vinden van een geschikte indeling. Kom naar onze showroom en krijg direct vrijblijvend advies. Wij laten u kennismaken met diverse keukenopstellingen en vertellen u over de voor- en nadelen van bepaalde keukenindelingen. Graag tot ziens. 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024