Skip Navigation Links
Keuken renoveren? 5 Handige tips!

5 Tips voor het renoveren van uw keuken

Kan uw keuken een opknapbeurt gebruiken, maar wilt u geen volledig nieuwe keuken aanschaffen? Met deze vijf tips kunt u uw keuken op een leuke en betaalbare manier renoveren. Lees ze hier. 

De keuken is het hart van uw huis. Hier wordt gezellig samen gekookt, iemand verrast met een heerlijk gerecht, snel een tussendoortje gegeten en een heerlijke bak koffie gezet om de dag te beginnen. Er gebeurt veel in een keuken en daarom is het belangrijk om u er helemaal thuis te voelen. Wanneer dat niet meer is, heeft u er wel wat voor over om dit te laten veranderen. Maar een nieuwe keuken kopen kost natuurlijk wel geld. Gelukkig is er de mogelijkheid om uw keuken op een meer betaalbare manier op te knappen, want ook zonder sloopwerk kunt u een keuken een nieuwe uitstraling geven. 

Tip 1: Keukenkastjes opknappen

Keukenkastjes zeggen veel over de sfeer van uw keuken. Heeft u strakke kasten in de kleuren wit of zwart? Dan heeft u een moderne keuken. Heeft u sierlijke houten keukenkasten? Dan heeft u meer een landelijke keuken. De uitstraling van uw keuken kunt u al heel makkelijk aanpassen door de keukenkastjes te verven. Maar u kunt ook nieuwe fronten kopen bij uw keukenleverancier. 

Tip 2: Nieuw werkblad kopen

Een werkblad heeft meestal veel te verduren. Er wordt eten op gesneden, deeg op gekneed en hete baksels op geplaatst. Niet gek dus, dat deze op een gegeven moment aan vervanging toe is. Keukenbladen zijn er van veel soorten materialen, zoals marmer, graniet, hout, beton, RVS en kunststof. Welk materiaal past het beste bij uw droomkeuken?

Tip 3: Tegels vervangen

Zitten er krassen en vlekken op de keukenachterwand of zijn de voegen beschadigd of verweerd? Dat is een teken dat u toe bent aan nieuwe tegels. Ook kunt u uw tegels vervangen. Ideaal wanneer u een andere uitstraling aan uw keuken wilt geven. Misschien een ander soort materiaal of een andere kleur?

Tip 4: Keukenapparaten vervangen

Keukenapparaten zoals een oven, magnetron, koelkast en koffiezetapparaat zijn meestal goed zichtbaar in uw keuken. Wanneer deze toestellen niet meer voldoen aan de uitstraling die u voor ogen heeft, kunt u deze gemakkelijk vervangen. De zaak waar u nieuw apparatuur koopt, haalt meestal ook uw oude apparaten weer op. Goed geregeld! 

Tip 5: Nieuw accessoires 

Het zijn de kleine dingen die kunnen bijdragen een nieuwe keuken. Naast keukenapparatuur zijn ook de accessoires van uw keuken goed zichtbaar. Ze geven net een extra touch aan de sfeer in uw keuken. En laten we eerlijk zijn, wat is er nu leuker dan nieuwe accessoires shoppen?

Bezoek SSK Keukenstudio in Kapelle

Heeft u de bovenstaande tips gelezen en wilt u een en ander vervangen in uw keuken? U bent van harte welkom in de showroom van SKK Keukenstudio in Kapelle. Onze adviseurs laten u graag de renovatiemogelijkheden zien die er zijn voor uw keuken. 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
Keukenapparatuur van Miele bij SSK Keukenstudio
  • vrijdag 10 jun 2022
De mogelijkheden van de bijkeuken
De mogelijkheden van de bijkeuken
  • maandag 23 mei 2022
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
Nooit meer vingerafdrukken met een fingerprint proof keuken
  • vrijdag 22 apr 2022
Zo maak u de keuken lenteklaar
Zo maak u de keuken lenteklaar
  • zondag 13 mrt 2022