Skip Navigation Links
5 Tips voor het kiezen van een koelkast

5 Tips voor het kiezen van een koelkast

Bent u op zoek naar een nieuwe koelkast, maar vindt u het lastig om een koelkast te vinden die bij u en uw keuken past? Met deze vijf tips helpen wij u bij het kiezen van een koelkast. 

Frisse drankjes, knapperige groenten en vlees dat u kunt bewaren ... Kunt u zich een leven inbeelden zonder koelkast? Nee? Wij ook niet! Een koelkast maakt ons leven een stukje makkelijker en leuker. Maar het kiezen van de juiste koelkast kan nog weleens een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk oneindig veel soorten en functies.

Tip 1: Soort koelkast

Het eerste wat u moet doen als u een nieuwe koelkast wilt aanschaffen, is een keuze maken in het soort koelkast. De keuze hiervoor wordt bepaald door ruimte, prijsklasse en functie. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inbouwkoelkast of u kunt gaan voor een losstaande Amerikaanse koelkast.

Tip 2: Slimme koelkast

Bent u weleens boodschappen gaan doen, waarna u er bij thuiskomst achter kwam dat u een bepaald product nog in de koelkast had staan? Dat is nu verleden tijd! Sinds kort zijn er slimme koelkasten op de markt die bijvoorbeeld kunnen zien of u nog een bepaald product in de koelkast heeft of niet. Klinkt goed, toch? 

Tip 3: Opties qua energiezuinigheid

Het lijkt onmogelijk om met een koelkast energiezuinig te zijn, want het is en blijft één van de grootste verbruikers in de keuken. Toch kunt u met de keuze voor een bepaald energielabel het verschil maken. Energielabel A is bijvoorbeeld het zuinigst, maar A heeft verschillende gradaties die aangegeven zijn met plusjes. Hoe meer plusjes achter de A, hoe zuiniger de koelkast. 

Tip 4: Functies van de koelkast

Heeft u genoeg aan de standaardfuncties van een koelkast? Tuurlijk niet! Koelkasten kunnen namelijk extra functies hebben die u zeker niet wilt missen. Heeft u er bijvoorbeeld al eens over nagedacht hoe makkelijk het is als er kant-en-klare ijsklontjes uit de koelkast komen? Laat u voorlichten over een koelkast met dergelijke opties! 

Tip 5: Het uiterlijk van de koelkast

De laatste tip gaat over het uiterlijk van de koelkast. We vinden het namelijk steeds belangrijker dat ons interieur bij elkaar past en een eenheid vormt, een dat betekent ook dat de koelkast de stijl van ons huis moet uitstralen. Kiest u voor een moderne koelkast, retro koelkast of Amerikaanse koelkast?

Bezoek SKK Keukenstudio in Kapelle

Heeft u de tips en tricks gelezen en wilt u een nieuwe koelkast aanschaffen? Of wilt u eerst meer informatie over ons assortiment aan koelkasten? Breng een bezoek aan onze showroom in de Zeeuwse plaats Kapelle. Onze keukenadviseurs geven u graag advies over de perfecte koelkast voor u. Graag tot ziens! 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
  • woensdag 10 jul 2024
Renovatietips door SSK’
Renovatietips door SSK’
  • maandag 10 jun 2024
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024