Skip Navigation Links
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven

5 tips voor het aanschaffen van een goede oven

5 tips voor het aanschaffen van een goede oven

De oven van vroeger is niet meer te vergelijken met de oven van nu. Ovens hebben veel meer functies gekregen. Het is een van de belangrijkste apparaten in uw keuken. Maar hoe weet u wat de juiste oven is? Eentje kiezen is namelijk geen gemakkelijke taak. Daarom zetten wij vijf tips voor bij het aanschaffen van een nieuwe oven voor u op een rijtje.

 

Budget en behoeften 

De eerste stap bij het aanschaffen van een oven is het bepalen van het budget en welke behoeften u heeft. Denk na over wat u wilt uitgeven aan een nieuwe oven en welke functies absoluut niet mogen ontbreken. Maak een lijstje met de belangrijkste behoeftes en neem deze mee tijdens uw zoektocht naar een nieuwe oven.

 

Meet de ruimte

Meten is weten en dat geldt ook bij het aanschaffen van een nieuwe oven. Meet de hoogte, breedte en diepte van de ruimte waar de oven zal komen te staan. Zorg ervoor dat u een oven kiest die past bij de afmetingen. Vergeet ook niet rekening te houden met eventuele ventilatie- en veiligheidsvoorschriften. Koopt u een oven voor een nieuwe keuken? Dan kijken we graag samen met u naar alle mogelijkheden.

Welk type oven

Een microgolf, conventionele oven, heteluchtoven, stoomoven of een combi-oven? Er bestaan veel verschillende soorten ovens. Iedere oven heeft zijn eigen eigenschappen. Een heteluchtoven is uitstekend voor het maken van uitgebreide maaltijden, een stoomoven behoudt de smaak en vitaminen en een combi-oven kan gebruikt worden als magnetron, maar ook als oven. 

Handige functies die helpen bij het koken

Denk aan functies zoals ingestelde programma’s, een timerfunctie, ingebouwde thermometer, zelfreinigend en inwendige koeling. De nieuwste ovens hebben geen hendels meer, geen knopjes maar een touchscreen en hebben een gelijkmatige stoomopwekking. De ovens van nu zijn tot veel meer in staat dan de ovens van vroeger. Deel u wensen aan één van onze keukenadviseurs en laat u adviseren bij het zoeken naar een oven die bij u past. 

 

Slimme ovens

Wist u dat er slimme ovens bestaan? Die maken het leven nog eenvoudiger. De oven heeft ingebouwde wifi en kunt u met een app verbinden op uw smartphone. Uw oven voorverwarmen terwijl u nog onderweg naar huis bent of een melding ontvangen wanneer het gerecht klaar is. Alles is mogelijk met slimme ovens.

Ontdek meer over ovens

Wilt u meer weten over de functionaliteiten van ovens? Kom bij ons langs en vraag het aan de keukenadviseurs van SSK-Keukenstudio

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024
De keukentrends van 2024
De keukentrends van 2024
  • woensdag 10 jan 2024