Skip Navigation Links
5 Tips voor een kleine keuken

5 Tips voor een kleine keuken

Beschikt u over een kleine keuken en wilt u actie ondernemen om meer ruimtegevoel te creëren? Met deze vijf tips kan u ervoor zorgen dat uw keuken groter lijkt. Lees de tips op de blogpagina van SSK Keukenstudio!

De keuken is een belangrijk onderdeel van uw huis. Of u nu het liefst iedere dag uren in keuken staat óf er alleen komt om uzelf van ontbijt, lunch en avondeten te voorzien: het is fijn als de keuken veel bewegingsvrijheid biedt. Helaas is dat voor veel huishoudens niet het geval. Een nieuwe keuken aanschaffen is duur, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om meer ruimte te creëren in uw keuken. 

Tip 1: Kleurgebruik

U verwacht het misschien niet, maar kleurgebruik is erg belangrijk voor het ruimtegevoel in uw keuken. Niet alleen de kleur van de wand bepaalt de grootte van uw keuken, maar ook de kleur van de vloer en het plafond. Als u over een kleine keuken beschikt, kunt u met een licht kleurenpalet een ruimtelijk effect creëren, waardoor uw keuken opeens vele malen groter aanvoelt. Kies bijvoorbeeld een witte kleur of pasteltint voor de wand en het plafond. Voor een mooi effect kan de vloer dan wat donkerder. 

Tip 2: Gebruik van hoogtes

We hebben allemaal een standaard assortiment aan keukenspullen in huis, maar niet iedereen heeft een even grote keuken. Dit kan vervelend zijn als u een echte keukenprins of keukenprinses bent en graag in de keuken experimenteert. Toch is er een mogelijkheid om in een kleine keuken al uw keukengerei en -accessoires op te bergen, namelijk door de hoogte in te gaan! Experimenteer met hoge kasten en planken.

Tip 3: Opbergruimtes aan de wand

Een kleine keuken betekent vaak weinig loopruimte. En laten we eerlijk zijn, als we heerlijke gerechten maken, willen we graag wat ruimte. Opbergruimtes aan de wand zijn hiervoor de perfecte oplossing en dan in het speciaal planken. Hoge keukenkasten kunnen er namelijk voor zorgen dat de ruimte nog kleiner gaat lijken. Planken nemen niet veel ruimte in beslag en er kunnen ook een aantal planken onder elkaar worden bevestigd. 

Tip 4: Inbouwapparatuur 

Een andere mogelijkheid voor het beter opbergen van keukenapparatuur, is door het gebruik van inbouwapparatuur. Belangrijk apparatuur als een oven, magnetron, koelkast, vriezer en vaatwasser wilt u natuurlijk wel in uw keuken hebben staan. Maar wanneer u beschikt over een kleine keuken, is daar niet allemaal plek voor. Het aanschaffen van inbouwapparatuur is dus zeker een belangrijk aspect om mee te nemen wanneer u een nieuwe keuken zoekt. Het bergt niet alleen heel veel op, maar het brengt ook eenheid in de keuken. 

Tip 5: Verlichting

Net zoals met de kleuren van uw wand, vloer en plafond kunt u ook spelen met het ruimtegevoel door de juiste verlichting aan te schaffen. Een ruim verlichtte keuken lijkt op het oog een stuk groter dan een keuken met veel donkere hoeken. Schaf eens verschillende soorten verlichting aan en kijk wat het met uw keuken doet!

Bezoek SSK Keukenstudio in Kapelle

Heeft u de bovenstaande tips en tricks gelezen en wilt u een en ander vervangen in uw keuken? U bent van harte welkom in de showroom van SKK Keukenstudio in Kapelle. Onze keukenadviseurs laten u graag de mogelijkheden zien die er zijn voor uw keuken. 

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
De two tone keuken: wat is het en hoe past u het toe?
De two tone keuken: wat is het en hoe past u het toe?
  • vrijdag 18 nov 2022
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch
Een keuken met bar: sfeervol en praktisch
  • donderdag 13 okt 2022
Jan en Tanja van Hoepen over SSK Keukenstudio
Jan en Tanja van Hoepen over SSK Keukenstudio
  • vrijdag 23 sep 2022
Recept: zelf Zeeuwse bolussen bakken
Recept: zelf Zeeuwse bolussen bakken
  • vrijdag 19 aug 2022